Steinerschool start bouw nieuwe kleuterklassen

De kleuters van de steinerschool Michaëlschool in Turnhout mochten zelf hun spade in de grond steken om het startschot te geven van de bouw van de nieuwe kleuterschool. Foto: Bart Van den Langenbergh

Turnhout - De kinderen van de steinerschool Michaëlschool aan de Hoveniersstraat in Turnhout gaven woensdagochtend het startschot van de bouw van een gloednieuwe kleuterschool. De kleuters staken zelf een spade in de grond.

Een dagje voor de graafmachine het terrein aan de steinerschool in de Hoveniersstraat in Turnhout omwoelt, staken de kleuters van de school zelf een spade in de grond. De kinderen van de lagere school zongen ook nog een liedje. 

Donderdag starten de werkzaamheden voor de bouw van een gloednieuwe kleuterschool. "We hebben op dit moment al twee units op het terrein staan om alle klassen te huisvesten. Het is  nodig dat bouw van een kleuterschool van start gaat, zodat er opnieuw plaats ontstaat in ons hoofdgebouw", zegt directeur Sigurd Borghs. 

Tegen het najaar 2018 plaats aannemer Artez uit Hoogstraten een gloednieuwe kleuterschool in een organische en ecologische bouwstijl met in totaal vier klassen. Elke klas heeft zijn eigen toilet en bergruimte. Het hele project kost 700.000 euro, waarvan 300.000 euro wordt gesubsidieerd door de overheid. 

Om nog wat geld in het laatje te brengen, organiseren de ouders en leraren op zondag 26 november van 10u tot 17u een geschenkenbeurs op de school.

 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio