Professor Van Broeckhoven praat over dementie

Professor Van Broeckhoven praat over dementie

Professor Christine Van Broeckhoven geeft donderdagavond in Lille een lezing over dementie. Foto: RR

Lille - De gemeente Lille en de stuurgroep Dementie nodigen op donderdag 30 november professor Christine Van Broeckhoven uit naar het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille voor een lezing.

Het gemeentebestuur van Lille ging vorig jaar het engagement aan om een dementievriendelijke gemeente te worden.

Naast het driemaandelijkse praatcafé dementie is een van de acties die plaatsvinden om dementie onder de aandacht te brengen. Donderdag om 20u geeft professor Christine Van Broeckhoven in het parochiecentrum Sint-Pieter in Lille een lezing over dementie. 

“Christine Van Broeckhoven werkt aan de universiteit van Antwerpen. Daar houdt zij zich sinds jaren bezig met onderzoek naar de ziekte van Alzheimer", zegt Elke Keepers, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum Lindelo. "In het kader van een dementievriendelijke gemeente hebben we haar warm gekregen om te komen spreken over haar onderzoek. Tijdens deze lezing komen we meer te weten over het effect van ouder worden op de hersenen en de werking van het geheugen bij de ziekte van Alzheimer. Omwille van haar jarenlange inzet, brengt de professor ons meer inzicht in genetica en mogelijke nieuwe therapieën tegen de ziekte.”

De toegang is gratis. Meer info: info@lindelo.be

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio