De Ark bouwt bescheiden huurwoningen in Begonialaan

De Ark bouwt bescheiden huurwoningen in Begonialaan

Een impressie van de bescheiden huurwoningen in de Begonialaan in Wechelderzande. Foto: FCS Architecten

Lille - Sociale woonmaatschappij De Ark start in de Begonialaan in Wechelderzande (Lille) met een eerste project bescheiden huur. De inschrijvingsvoorwaarden voor een bescheiden woonaanbod zijn veel soepeler dan bij andere woningen.

De Ark opent op vrijdag 1 december twee inschrijvingsregisters voor bescheiden wonen, een voor huurwoningen en een voor koopwoningen. De woonmaatschappij start met een bescheiden woonaanbod voor huurders en kopers. 

"De inschrijvingsvoorwaarden voor bescheiden wonen zijn veel soepeler dan bij de klassieke sociale huur- en koopwoningen. Logischerwijze komen er heel wat meer mensen in aanmerking", zegt Peter Vanommeslaeghe, directeur bij De Ark. "Zo kan een breder publiek bij De Ark terecht en brengt dit een grotere sociale mix in hun buurten. Het bescheiden woonaanbod speelt in op de specifieke lokale noden, bepaald door de betrokken gemeente. Want de gemeente legt vast welke doelgroep voorrang krijgt."

Het eerste project ‘bescheiden huur’ komt aan de Begonialaan in Wechelderzande. Daar bouwt De Ark tien appartementen met één of twee slaapkamers en een lift, specifiek gericht op oudere bewoners. Eind 2018 kunnen de eerste huurders hun intrek nemen. Meer info: 014 40 11 04

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio