VIDEO. Helikopter brengt Sinterklaas naar de speelplaats

Sinterklaas landde woensdagochtend met een helikopter aan de speelplaats van de vrije basisschool De Wingerd in Poederlee. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille - Na een bijzonder drukke nacht op zijn paard had Sinterklaas last van zadelpijn. Daarom bracht een helikopter woensdagochtend de Sint naar de speelplaats van de vrije basisschool De Wingerd in Poederlee (Lille).

De kinderen van de vrije basisschool De Wingerd in Poederlee stonden woensdagochtend met spanning te wachten op de komst van de Sint en zijn zwarte pieten. De intrede van de goedheiligman gebeurde dit jaar op een spectaculaire manier. De Sint landde met een helikopter aan de speelplaats van de school.

"Sinterklaas heeft laten weten dat hij zadelpijn heeft en dat hij met een alternatief vervoersmiddel naar onze school komt", zegt Ellen Piedfort, directeur van de school. "De kinderen dachten dat hij met een limousine zou komen, maar die auto raakte defect. Daarom is hij met de helikopter gekomen."

Na de aankomst van de Sint mochten drie juffen van de school met de helikopter terugvliegen om nog snoepgoed te gaan ophalen. De kinderen zongen intussen een liedje voor Sinterklaas en overhandigden ook kunstwerken.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio