Isofoam krijgt negatief advies gemeente

© Bart Van den Langenbergh

Het schepencollege van de gemeente Kasterlee heeft een negatief advies gegeven over de vestiging van het isolatiebedrijf Isofoam in de kmo-zone Kemelbeek in Tielen. De gemeente ontving in totaal 800 bezwaarschriften.

Bart Van den Langenbergh

Isofoam is gespecialiseerd in de isolatie van zowel privéwoningen als bedrijven met gespoten polyurethaanschuim (PUR). De firma wil van Turnhout uitwijken naar de nieuwe kmo-zone Kemelbeek in Tielen. Het isolatiebedrijf heeft hiervoor een afwijking van de Vlarem II-norm aangevraagd. Het gemeentebestuur van Kasterlee ontving hierover meer dan 800 bezwaarschriften van ongeruste bewoners.

“De gemeentelijke administratie heeft op basis van wettelijke bepalingen een voorwaardelijk gunstig advies gegeven. Hiervoor heeft zij zich gebaseerd op de in Vlaanderen geldende milieuwetgeving", zegt Guy Van de Perre (CD&V), schepen van Milieu in Kasterlee.

Maandag heeft het college van burgemeester en schepenen zich uitgebreid gebogen over dit gevoelig dossier. "Daarbij werd veel aandacht besteed aan veiligheid en volksgezondheid, ook bij calamiteiten. Bovendien is deze kmo-zone bedoeld voor bedrijven die lokaal gegroeid en verankerd zijn. Isofaom maakt deel uit van een internationaal bedrijf dat wereldwijd actief is", luidt het bij de gemeente.

“Na afweging van alle beschikbare elementen heeft het schepencollege beslist om voor het dossier Isofoam een negatief advies aan de deputatie over te maken,” zegt schepen Van de Perre. De deputatie van de provincie Antwerpen beslist over het al dan niet toekennen van de vergunning voor Isofoam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus