Zakje met onbekend wit poeder gevonden bij Janssen Pharmaceutica

Zakje met onbekend wit poeder gevonden bij Janssen Pharmaceutica

Een combi van de politie staat aan de ingang van Janssen Pharmaceutica aan de Kempenlaan in Beerse. Een zakje met een onbekend wit poeder veroorzaakte daar onrust. Foto: Bart Van den Langenbergh

Beerse - De hulpdiensten rukten donderdag om 15.30u uit naar het bedrijf Janssen Pharmaceutica in Beerse. Nabij een drankautomaat had een medewerker een zakje met een onbekend wit poeder gevonden. Uiteindelijk ging het om een onderhoudsproduct voor de koffieautomaat.

Het farmaceutisch bedrijf aan de Turnhoutseweg in Beerse schakelde donderdagnamiddag de brandweer en de politie in. "Een van onze medewerkers zag nabij een drankautomaat op het bedrijfsterrein een zakje met daarin een onbekende substantie, een wit poeder. Hij heeft meteen onze gezondheidsdienst op de hoogte gebracht", zegt Tim De Kegel, woordvoerder bij Janssen Pharmaceutica. "Uit voorzorg hebben we de hulpdiensten ingeschakeld. Van een evacuatie van het personeel was er geen sprake." 

De civiele bescherming kwam even later ook ter plaatse voor verder onderzoek. Omstreeks 18.35u kwam er meer duidelijkheid. "Het ging om een product dat wordt gebruikt voor het onderhoud van de koffieautomaat. Er was uiteindelijk geen gevaar", aldus Tim De Kegel.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio