Minister Crevits legt eerste steen nieuwe school Gierle

Onderwijsminister Hilde Crevits legt samen met burgemeester Paul Diels en leden van de kindergemeenteraad de eerste steen van de nieuwe school in Gierle. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille - Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft dinsdagavond de symbolische eerste steen voor de nieuwe gemeentelijke basisschool in Gierle (Lille) gelegd. De bouw van de langverwachte nieuwe school startte in februari en zou in september 2019 klaar moeten zijn.

De volledig afgeleefde gebouwen langs de Kloosterstraat in Gierle maken plaats voor een energiezuinige nieuwbouw met twaalf klassen en andere lokalen en een sanitair blok. “De kapel wordt geïntegreerd in het project en krijgt op het gelijkvloers een polyvalente ruimte en op de verdieping een eetzaal”, legt burgemeester Paul Diels (CD&V) van Lille uit. “De nieuwbouw is transparant met grote raampartijen en met openheid tussen de lokalen door middel van een vide in de centrale gang. Er komen ook speelvriendelijke en groene speelplaatsen en een grote fietsenstalling. Jaren hebben we uitgekeken naar dit moment.”

De nieuwe school is goed voor een investering van 7 miljoen euro, waarvan ruim 5,5 miljoen euro aan subsidies.

De kinderen van het zesde leerjaar gaven de minister dinsdag een warm onthaal. Samen met leden van de kindergemeenteraad bouwden ze een muur met kartonnen dozen, waarvan elke doos een klaslokaal voorstelt. Nadien charmeerden ze de minister nog met enkele dansjes.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio