Kasterlee schiet recyclagepark op Achterlee af

Kasterlee schiet recyclagepark op Achterlee af

Buurtbewoners van Achterlee in Lichtaart protesteerden begin dit jaar nog tegen een nieuw containerpark in hun buurt. De gemeente Kasterlee kiest nu voor een eigen recyclagepark ergens anders op het grondgebied. Foto: Paul Keyenberg

Lille / Kasterlee - Het gemeentebestuur van Kasterlee trekt een kruis over de plannen om samen met Lille een gezamenlijk recyclagepark te installeren op Achterlee in Lichtaart. De CD&V-meerderheid kiest nu zelfs voor een eigen containerpark in het centrum van de gemeente, alleen voor de eigen inwoners.

Het gevoelige dossier van een nieuwe recyclagepark of containerpark voor alle inwoners van Kasterlee en Lille krijgt een heel andere wending. 

De CD&V-fractie in Kasterlee heeft maandagavond na een raadscommissie beslist om de mogelijke inplanting van een groot, gezamenlijk recyclagepark op een perceel in Achterlee, op de grens met Poederlee (Lille) af te ketsen. Tegen de plannen was veel protest gerezen door buurtbewoners van Achterlee en ook vanuit de oppositie. Het gemeentebestuur van Kasterlee kiest er zelfs voor om zonder Lille een eigen containerpark ergens in het centrum van de gemeente uit te bouwen. 

"Een centrale locatie in de gemeente Kasterlee maakt het mogelijk om binnen een straal van 5 km bijna 100% van de oppervlakte van de gemeente Kasterlee af te dekken.", zegt Els Aerden, fractievoorzitter van CD&V Kasterlee. "Daarom kiest CD&V ervoor om de piste van een gezamenlijk recyclagepark met een andere gemeente niet verder te onderzoeken, maar te kiezen voor een modern recyclagepark, centraal gelegen in de gemeente en goed bereikbaar voor de inwoners van de drie dorpen Kasterlee, Lichtaart en Tielen. Omdat de onderzochte locatie in Achterlee aan de rand van de gemeente ligt, komt deze niet in aanmerking voor een recyclagepark dat enkel gericht is op de inwoners van de eigen gemeente."

Het gemeentebestuur start nu een nieuwe zoektocht naar een nieuwe locatie voor een containerpark.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio