Aanleg fietspaden tussen Poederlee en Lichtaart start in september

Aanleg fietspaden tussen Poederlee en Lichtaart start in september

De langverwachte aanleg van de fietspaden tussen Poederlee en Lichtaart start half september. Foto: Bart Van den Langenbergh

Lille / Kasterlee - De langverwachte aanleg van het fietspad tussen Poederlee (Lille) en Lichtaart (Kasterlee) start met enkele maanden vertraging, op 17 september van dit jaar. Eind augustus vindt een nieuwe informatievergadering plaats.

De gemeentebesturen van Lille en Kasterlee stelden aannemer Ambaro uit Lichtaart aan voor de uitvoering van de werkzaamheden. De gewestweg N134 krijgt nieuwe fietspaden en rioleringen en enkele kruispunten worden opnieuw aangelegd.

Normaal gezien zou het project al in april zijn gestart maar de gunningsprocedure voor het aanstellen van een aannemer duurde langer dan verwacht. Op maandag 17 september steken de arbeiders dan toch de eerste schop in de grond. Het hele project duurt ongeveer 160 werkdagen tot half 2019. “We hebben deze datum vastgelegd, onder meer om de overlast tijdens de vakantieperiode en tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar te beperken”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee.

Tijdens de werkzaamheden is er enkel doorgaand verkeer vanuit Lichtaart naar Poederlee mogelijk. “Het fietsverkeer moet een wegomlegging via de binnenwegen volgen”, weet burgemeester Paul Diels (CD&V) van Lille. “We organiseren nog een infoavond op maandag 27 augustus om 20u in het parochiecentrum Mollenhof in Poederlee.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio