OCMW-rustoord kampt al jaren met lek

OCMW-rustoord kampt al jaren met lek

In de gang van Klavertje Vier van het OCMW-rustoord in Beerse zijn de gevolgen van het lek goed merkbaar. Foto: RR

Beerse - Het OCMW-rusthuis in de Boudewijnstraat in Beerse kampt al jaren met een lek in het dak in de afdeling Klavertje 4. Danny Geudens, de zoon van een van de bewoners, is niet te spreken over de hele situatie.

In de gang van de afdeling Klavertje Vier in het OCMW-rustoord in Beerse hangt een afvoergoot met daaronder een emmer om het water bij overtollige regenval af te voeren en op te vangen. Ook in een naburige kamer lekt water in een emmer. Danny Geudens, de zoon van een van de rusthuisbewoners, kan het niet meer aanzien. "Het probleem stelt zich al jaren, sommigen zeggen al meer dan 15 jaar. Ik snap niet dat dit zo lang blijft aanslepen. De bewoners betalen 1.500 euro per maand voor een kamer, dan moet alles toch in orde zijn", zegt Danny Geudens. Klavertje Vier is een afdeling voor personen met ernstige oriëntatiemoeilijkheden en geheugenproblemen.

De man kaartte de problematiek aan op de recente opendeurdag in het rustoord met affiches, maar die werden snel verwijderd. 

Het gemeentebestuur van Beerse zit verveeld met de hele situatie maar beweert aan een oplossing te werken. 

"De lek in het dak van Klavertje 4 is een gekend probleem. Er is een firma voor lekdetectie geweest maar die kon het lek niet precies detecteren", zegt schepen van Financiën Hans Woestenborghs (BEERSEplus). "De enige oplossing is een nieuw roofinglaag over dat dak leggen, over de hele oppervlakte. Vandaar dat dit in 2019 wordt aangevraagd bij de begroting omdat dit een serieuze uitgave is. Wat je op de foto’s ziet, is een testopstelling. We willen dit zo tijdelijk mogelijk houden. Het probleem is gekend en wordt aangepakt, maar vraagt een structurele oplossing, die ingepland wordt naargelang budgetten en uitvoering." Volgens OCMW-voorzitter Simonne Woestenborghs (N-VA) beging Danny Geudens een inbreuk op de privacy door ook een foto van een emmer in een kamer te verspreiden. Maar de gemeente dient geen klacht in.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio