Luingne wint van FC Gullegem

Luingne wint van FC Gullegem

Foto: NBO

Wevelgem - Vandaag stond de verplaatsing naar Luingne op het programma en meteen de tweede nederlaag van het seizoen voor FCG! Aardig veel volk vandaag rond het sympathieke stadionnetje van Luingne en zoals meestal de overgrote meerderheid FCG supporters (200?). De wedstrijd zat in het begin goed vast, Luingne liet het balbezit aan de bezoekers en timmerde achteraan alles vast met een vijfmansverdediging die alles 'opkuiste' en speculeerde voortdurend met lange ballen op de tegenaanval.

De bezoekers probeerden wel al voetballend er doorheen te geraken maar steeds zat er ofwel een voet, been of hoofd tussen zodat we niet aan echt grote kansen toekwamen. Onze twee spitsen kregen dubbele mandekking en hadden het dan ook heel moeilijk om de thuisdoelman te bedreigen. In de 35ste minuut blesseerde Sven Devolder zich en werd vervangen door Dieter Vilain. Nauwelijks een minuut later een lange bal van Luingne en een misverstand in de FCG verdediging en het stond warempel 1-0. Meteen ook de ruststand.

Na de pauze kwam de thuisploeg iets gretiger uit de kleedkamers en eiste het overwicht op de eerste 10 minuten. FC Gullegem kwam daarna weer in hun ritme en de resterende 35 minuten speelden zich voortdurend af op de helft van de thuisploeg. Luingne moest alle hens aan dek roepen en nu nog meer dan in de eerste helft rekenen op de tegenaanval, zijn inzet en ... ook op de scheids want in de 65ste minuut werd Koen Lombaerts overduidelijk voor alle aanwezigen gehaakt in de zestien maar de man in het zwart legde de bal net buiten de rechthoek tot grote frustratie van alle Gullegemnaars. FCG bleef doorduwen maar pech en onkans verhinderden de nu wel verdiende gelijkmaker. Integendeel in de allerlaatste minuut een vlijmscherpe counter van de thuisploeg en 2-0 op het scorebord. De scheids vond het nog nodig om Didier Debaveye van het terrein te sturen en floot dan de wedstrijd af: eindstand 2-0.

Jammerlijke nederlaag tegen een ploeg die het vooral moet hebben van zijn inzet, een letterlijke veldslag verloren maar nog geen oorlog, nu zaterdagavond naar Ingooigem.

Met dank aan Jan Herreman (web FC Gullegem) voor verslag en foto.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio