RC Lauwe wint burenduel van Marke

RC Lauwe wint burenduel van Marke

Foto: NBO

Menen - Door onze overwinning tegen FC Marke klimmen we terug naar een top-5 plaats die ook onze ambitie is om daar te eindigen bij die vijf hoogst geplaatsten. Had Marke nu een offday of was er iets anders maar in ieder geval was het heel zwak wat Marke liet zien, sorry dat ik het zo moet zeggen. Het heeft stand kunnen houden tot halfweg maar eens het eerste doelpunt gevallen was zakten de groen-zwarten als een kaartenhuisje in elkaar. Amper vertrokken of de bezoekende doelman zijn handschoenen rookten al van schot van Olivier Bruneel, die in hoekschop moest werken, bij die hoekschop kopte Mohamed Benhaddouche over.

Na 6' spel een voorzetschot van Bart Verriest waar Olivier Bruneel nog kon oprapen, draaien en schieten zoals een echte spits maar het zijnet was het eindstation. Opnieuw een schot van Bart Verriest en nu kwam David Vervacke te laat. Lauwe kreeg kansen maar vertikte het om af te werken, Marke kon daar niks tegenover zetten. Met opnieuw een hoekschop voor Lauwe, nu kopte Hannes Vandervenne over. Eindelijk dan toch eens Marke die bij geharrewar voor doel daar Lauwe slecht uit verdedigde maar men besloot van dichtbij toch naast.

Op het half uur hoekschop Lauwe met een ingestudeerd nummer, Bruneel kort naar Dubus het schot van Jean-François werd nog gekeerd op de lijn. Nieuwe hoekschop maar nu kwam Bart Verriest millimeters te kort om zijn hoofd er te kunnen tegen plaatsen. De mooiste actie startte bij Olivier Bruneel die gepast Dubus aanspeelde, Jean-François nam de bal in één tijd op de slof, de bezoekende doelman redde met een ultieme reflex de meubelen voor Marke. Hadden er al 2 doelpunten op het bord gestaan er zou geen haan naar gekraaid hebben, maar we moesten rusten met een brilscore.

Lauwe bleef na de rust zoeken naar dit doelpunt die Marke op de knieën zou zetten. Amper vertrokken was het Jean-François Dubus die goed door ging op rechts, uiteindelijk kon de Swa zelf aanleggen, deze koos voor een pasje opzij naar Olivier Bruneel maar er was tijdig iemand terug gekomen om een voetje ervoor te zetten. Je hoorde het iedereen denken dit kan niet uitblijven en inderdaad in 2 tijden kon Jean-François Dubus dan toch de bezoekende doelman te grazen te nemen om zo de score te openen. Je zag Marke zo weg ebben toen Lauwe de score verdubbelde met een prachtige plaatsbal recht in de winkelhaak, zelfs de doelman stond aan de grond genageld van de goeie traptechniek van Olivier Bruneel.

De bezoekende doelman kende heel veel geluk toen Olivier Bruneel de bal in 1 tijd op de schoen nam, de keeper redde met de voet met heel veel geluk. Zijn geluk bleek op te zijn toen hij aan de 72' slecht weg trapte, recht in de voeten van Kobe Vanneste die op zijn beurt Olivier Bruneel bediende om zo zijn 7de van het seizoen tegen de netten te prikken. Lauwe was goed op dreef en deed zijn thuisreputatie alle eer aan. Dubus mocht vertrekken randje buitenspel maar hij duwde de bal te ver van de voet om de doelman te verschalken. Het was uitstel, een voorzet van diezelfde Jean-François Dubus op het hoofd van Hannes Vandervenne waarbij de doelman alle moeite had omweg te tikken en zo viel de bal op het hoofd van Kobe Vanneste die het vierde doelpunt voor zijn rekening nam: .4-0. De forfait score kwam er niet daar Dubus zijn doelpunt zag afgekeurd door buitenspel. Volgende week moeten we naar het onbekende Dosko Kanegem en hopelijk geraken we af van onze slechte uitprestaties en kunnen we ook eens winnen op verplaatsing.

Met dank aan Carlo Colsaet (web Racing Lauwe) voor het verslag.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio