Gullegem boekt simpele overwinning

Gullegem boekt simpele overwinning

Foto: NBO

Wevelgem - Een gure wind bij de start van de wedstrijd en de eerste kans in de 7de minuut met een schot van Denny Decorte in de 16 meter met de hand aangeraakt door een Gitsverdediger en strafschop voor FC Gullegem. Nils Clarysse achter de bal en 0-1. Drie minuten later weer een kans voor FCG met een loeier vanop 25 meter van Sven Devolder maar de bal streelde de bovenkant van de delklat.

Weer een minuut later weer een reuzekans voor de bezoekers maar Thorsten Clarysse besloot in zijn jeugdig enthousiasme op de doelman. Aan het kwartier handsbal van Fred Coopman in de zestien en de ref aarzelde niet en wees naar de stip: strafschop en ook door de thuisploeg feilloos afgwerkt: 1-1 na 15 minuten.

Gits speelde goed mee zonder echt gevaarlijk te zijn en in de 21ste minuut kopte libero Sven Devolder jammergenoeg weer op de dwarsligger. Aan het half uur kwamen de bezoekers weer op voorsprong en weer via topscorer Nils Clarysse die zijn 19de van het sezoen binnekopte: 1-2. Doelman Christophe Descamps moest nog eens al zijn kunnen tonen door een vrijschop uit zijn doel te ranselen maar de stand veranderde niet meer zodat we met een 1-2 de rust ingingen.

Na de pauze waren de eerste 10 minuten voor de thuisploeg maar in de 55ste minuut kon Dempsey Naert op links doorzetten en afdrukken maar de thuisdoelman redde! Aan het uur kon Nils Clarysse Denny Decorte in het straatje sturen en die werkte beheerst af in de korte hoek: 1-3 en wedstrijd gespeeld! Gits kreeg nog een kans op de aansluitingstreffer maar de bal strandde op de paal en het was intgendeel FC Gullegem dat nog eens scoorde via Jelle Verstraete na een mooie één-twee met Nils Clarysse: 1-4. Nils kreeg in de slotminuut nog de kans op een hattrick maar zijn plaatsbal strande op de paal.

Verdiende overwinning en door het verlies van Luingne doen we een heel goeie zaak in het klassement en hebben nu 5 punten voorsprong op naaste achtervolger RC Lauwe en dit met een match minder gespeeld. Proficiat jongens en zondag op naar de topper thuis tegen Luingne.

Met dank aan Jan Herreman (web FC Gullegem) voor verslag en foto.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio