RC Lauwe klimt naar de tweede plaats

RC Lauwe klimt naar de tweede plaats

Foto: NBO

Menen - Door het verlies van punten door onze rechtstreekse concurrenten klimt Racing Lauwe naar de tweede plaats in de rangschikking. De wedstrijd begon fel aan beide kanten, met Kevin Parmentier door op rechts, afleggen naar zijn spitsbroeder Jean-François Dubus maar deze zijn schot werd nog gekeerd met de voet van de thuisdoelman. Aan de overzijde een ongevaarlijke voorzet werd door enkelen gemist en resulteerde in een doelpunt voor de thuisploeg: 1-0.

Lauwe moest dan ook wat het onderspit delven daar Desselgem gretiger was naar de bal. Met een schot van de sterke Kevin Parmentier keerde de doelman in hoekschop, bij deze hoekschop kopte Bart Devos nipt naast. Na 26 minuten trok Kevin Parmentier zich op gang op de linkerflank en trapte besuisd overhoeks de bordjes weer in evenwicht: 1-1. Op het half uur gebruikte David Vervacke zijn lichaam(pje) heel goed en kon naar doel trappen waar deze de bal boven op de daklat zag botsen. Blijkbaar kregen we een replica van de heen wedstrijd toen spits Roy Taillieu heel gemakkelijk over het been van Mohamed Benhaddouche viel en alweer Mohamed na een half uur een rode kaart aansmeerde. Er bestaan blijkbaar nog goeie scholen waar men toneelspelen goed kan aan leren...Roy kent er in ieder geval één!

Ja die rode kaart kan ook werken als een rode lap op een stier want nu begonnen onze jongens beter te spelen. Net voor rusten mocht Kevin Parmentier nog eens aanleggen, de bal verdween onder de thuisdoelman maar helaas voor Kevin niet zijn 2de van de dag want de paal bracht redding voor de thuisploeg.

In een dolle 10 minuten sloegen onze jongens Desselgem K.O. Amper afgetrapt of Olivier Bruneel mocht lang zoeken naar zijn goeie linkervoet om uiteindelijk vriend en vijand te verassen om met zijn rechter overhoeks de thuisdoelman te grazen te nemen en zo de verdiende voorsprong voor Lauwe op het bord te plaatsen: 1-2. Enkele minuten later mocht Jean-François Dubus aan de rand van de grote rechthoek op wandel gaan en zo verdediging incluis doelman op het verkeerde been zetten en opnieuw de netten bol zetten: 1-3. Dat we uiteraard niet uit het oog mochten verliezen dat we nog altijd maar met tien man speelden. Ook aan de overkant mocht onze doelman zich eens verwarmen en plat gaan op een schotje richting doel.

Om in numerieke meerderheid te zijn zou je denken dat je meerdere kansen moet afdwingen maar het was zelfs in tegendeel Lauwe die nog dicht bij een 4de doelpunt kwam met een afstandschot van Olivier Bruneel die net over vloog. Diezelfde Olivier Bruneel ook aan een goeie periode bezig wilde Kevin Parmentier bedienen maar er zat helaas nog een Desselgemse voet tussen. Net voor Kevin Parmentier gewisseld werd ging hij nog eens op wandel maar zijn batterijen waren te zwak om nog hard genoeg te kunnen trappen. Bij een vrije trap van de pas ingekomen Bart Verriest die de eveneens pas ingekomen Michaël De Laet bediende deze laatste kopt perfect terug, Hannes Vandervenne nam de bal in een tijd op de slof maar deze was voor de parking achter het veld. In de slotminuten mocht de goed ingevallen Bart Verriest alleen op doel af, hij had ook gezien dat Dubus mee was maar toen Bart begon te twijfelen en de bal tussen verdediging en Jean-François speelde was deze kans ook weg. Opnieuw hebben we een jonge Lauwse ploeg gezien met alles wat men van een voetbalploeg verwacht, verstandig, sluw, technisch en tactisch een ploeg in numerieke meerderheid uitspelen. Volgende week de korte verplaatsing naar onze buren Marke waar de dames weer meer dan welkom zijn want deze mogen de wedstrijd gratis volgen. Opletten voor onderschatting want het veld van Marke brengt ons niet altijd geluk.

Met dank aan Carlo Colsaet (web Racing Lauwe) voor het verslag en foto.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio