Angelo Dumoulin scoort hattrick tegen Passendale

Angelo Dumoulin scoort hattrick tegen Passendale

Foto: NBO

Menen - Toekomst startte de eerste helft met de wind in de rug en kon dan ook onmiddellijk druk zetten op de Passendaalse verdediging. Vanhee knalde een vrije trap vanop rechts nipt naast. Na een geel kartonneke voor Dumoulin kon Passendale op de 20ste minuut voor de eerste keer dreigen. Een voorzet vanop links werd door onze Gwenn tegen het eigen doelhout gekopt. Het was even warm tijdens de koude namiddag in Toekomst.

Twee minuten later kon Dumoulin, na een dubbelpas met Vanhee de vuisten van keeper Vancraeyveld eens testen. Ook Vanhee zette zich op links door in de 16, hij paste hard naar Dewaele die in één tijd de bal nipt naast zag gaan. Dewaele kon één minuut late de 1-0 bijna potten, al was zijn handje heel dicht bij de bal. De ploeg van 't dorp combineerde Passendale van het kastje naar de muur, en in de 32ste minuut werd het dan ook beloond. Een knappe knaller van Dumoulin belandde in de winkelhaak. 't deed deugd .... want Passendale verdedigde tot dan heel goed.

Zonder wissels startten we de tweede helft, die maar moeizaam op gang kwam. Zoals de andere zondagen konden we het eerst kwartier geen vuist meer maken. Ons goed spel van de eerste helft was ver weg, Passendale kwam meer en meer in het spel voor en dreigde een paar keer zonder echte kansen te creeëren. Zo kopte Degheldere over zijn eigen doel in corner. Vanhee moest na 6 minuten in de tweede helft vervangen worden, met een voetblessure. Hopelijk is het niet te erg voor onze Kenny.

Het was wachten tot de 68ste minuut voor het eerste gevaar van Toekomst. En het was dan nog raak ook. Een prachtige krulbal vanop links van de ingevallen Masselus bereikt de kwikke Dumoulin die in één tijd hard in doel trapte, Toekomst 2-0 voor. Dezelfde minuut moest het 3-0 zijn, maar zowel Coffyn (op keeper), Schotte (naast de bal) en Dumoulin (in het zijnet) kregen de bal niet over de lijn. Op voorzet van Pareyt kon Dumoulin nog een krachtig koppen, doch keeper Vancraeyveld redde. Maar Dumoulin liet zich niet doen en knalde zijn volgende schot keihard in doel, 3-0 en een hattrick voor onze goalgetter.

Proficiat aan onze mannen, met op momenten heel mooi voetbal hebben we de rode lantaarn puntenloos huiswaarts gestuurd. Volgende week spelen we opnieuw aan huis tegen Ploegsteert. Door het verlies van Geluveld en Comines sluipen we 3 puntjes dichterbij de top 2!

Met dank aan Nick Holvoet (web Toekomst Menen) voor verslag en foto.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio