Begeleide zomerfietstocht naar Marquette-lez-Lille

Menen - Donderdag 25 augustus is er een zomerfietstocht naar Marquette-lez-Lille in Frankrijk. Er kan worden gestart om 9 uur aan het Schippershof in Menen of om 9u45 aan het Nationaal Tabasmuseum in Wervik. Deelnemen kost 5 euro per persoon. De laatste fietsers komen terug in Menen aan ten laatste omstreeks 18 uur.

De afstand van de tocht bedraagt ca. 50 km met diverse haltes op het parcours waar er dan wat uitleg wordt gegeven. Men fietst aan een gemiddeld tempo van 16 km/uur. Je neemt best uw picknick mee voor 's middags. Er is wel een drankhalte voorzien.

Marquette-lez-Lille paalt aan de Rijselse agglomeratie en had een bekende cisterciënzerabdij (één van de grootste van Frankrijk en gesticht door gravin Jeanne van Vlaanderen). Marquette is ook een stadje van distilleerderijen: Lesaffre-Roussel, Bonduelle-Dalle, brasserie Fiévet, maar heeft nog veel meer te bieden. "Les Grands Moulins de Paris" getuigen vandaag nog van de industriële geschiedenis van de stad. De fabriek werd gebouwd in 1921 op de linkerover van de Deûle.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio