Waterbeheersingswerken: Rekkemstraat nu aan de beurt

Waterbeheersingswerken: Rekkemstraat nu aan de beurt

Foto: Carlo De Winter

Menen - "De waterbeheersingswerken in Lauwe zitten in de laatste rechte lijn. Daarom kregen de mensen die in de projectzone wonen vorige week opnieuw een infobrief met een stand van zaken," zegt burgemeester Gilbert Bossuyt, bevoegd voor Openbare Werken.

In de Rekkemstraat - tussen het kruispunt Koningin Astridlaan en Jet Import - werd het wegdek op 25 januari al afgefreesd. Vrijdag 27 januari werden de filters om het grondwater weg te pompen geplaatst. Deze filters moeten 10 dagen draaien vooraleer de buizen kunnen geplaatst worden in een droge sleuf.

De werken zullen gefaseerd gebeuren: eerst worden de buizen geplaatst in het stuk tussen het kruispunt met de Koningin Astridlaan en Jet Import. Als deze buizen geplaatst zijn, worden de aankoppelingen van de woningen uitgevoerd en zullen de boordstenen en greppels geplaatst worden en er wordt een tijdelijke verharding aangelegd op de rijweg vooraleer het volgende deel aangepakt wordt zodat de bewoners op een deugdelijke manier hun woning kunnen bereiken.
In een tweede fase wordt de strook tussen Jet Import en de brandweer aangepakt en in de derde fase het stuk tussen de brandweer en de Rekkemstraat 106. Telkens wordt dezelfde manier van werken toegepast.

Burgemeester Bossuyt: "De voortgang van de werken zal natuurlijk van de weersomstandigheden afhangen, maar er wordt beoogd om de werken voor het groot bouwverlof van 2012 af te hebben."

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio