Voordracht Landschapsfotografie

Voordracht Landschapsfotografie

Foto: Carlo De Winter

Menen - Fotoclub Digitaal Zien Lauwe organiseert op vrijdag 13 april een voordracht over landschapsfotografie met Bart Heirweg, beroepsfotograaf gespecialiseerd in natuur- en landschapfotografie. De voordracht vindt plaats om 19u45 in het CC. De toegang bedraagt 3 euro.

Secretaris Dirk Vergote: "We zijn echt verheugd dat Bart Heirweg een datum voor ons kon vrij houden. Bart Heirweg is niet alleen een klinkende naam onder de natuur- en landschapsfotografen. Hij is ook een toffe joviale Vlaamse gast uit Oudenaarde die bovendien iedereen weet te verbazen met zijn prachtige foto’s van ondermeer het eigen Vlaamse landschap. Door zijn steeds groeiende succes, hakte hij vorig jaar de knoop door en maakte van zijn passie, de fotografie, zijn beroep."

“Al van kinds af aan vond je mij ongetwijfeld meer buiten dan binnen. Het was ook op die manier dat ik mijn interesse en liefde voor natuur ontwikkelde. Jarenlang ben ik een fervente vogelkijker geweest en al snel vond ik ook de weg naar fotografie. Op het juiste moment, de juiste plaats en met het mooiste licht, word ik vaak overweldigd door de kracht en de schoonheid van de natuur rondom mij. Het is dan ook logisch dat je deze momenten wilt vasthouden en fotografie bracht daarvoor de ideale oplossing.
Ondertussen heb ik de grens van de amateurfotografie achter mij gelaten en ben ik me steeds meer gaan richten op landschapsfotografie. Het is een fantastisch gevoel als je door de zoeker kijkt en merkt dat het licht, de compositie en het landschap samensmelten tot een harmonieus geheel. Wanneer ik aan het fotograferen ben, heb ik de gewoonte eerst de omgeving grondig te verkennen en op me te laten inwerken, daarna wacht ik geduldig op het perfecte moment.
Wanneer ik voor zonsopgang in het veld rondloop, voel ik mij eventjes alleen op de wereld en geniet ik van de rust die je in onze huidige maatschappij steeds moeilijker kan vinden. Elke dag opnieuw weet de natuur mij met haar schoonheid te verbazen; fotografie is mijn manier om ervan te genieten en ook met andere mensen te delen.”, aldus Bart Heirweg.

Op 13 april neemt Bart Heirweg gedurende 2 uur de toeschouwers mee op een wandeling langs onze Belgische kust, het Oost-Vlaamse heuvellandschap, de Ardennen, Noord-Frankrijk, Engeland en Schotland. Daarnaast geeft hij tips voor betere natuur- en landschapsfotografie en deelt hij zijn technische kennis met het vraagstellende publiek.

Meer info is te vinden op de site van de fotoclub.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio