Sensibiliseringscampagne PMD

Sensibiliseringscampagne PMD

Foto: Harelbeke

Menen - In juli start Mirom met een sensibiliseringscampagne naar aanleiding van een licht stijgend residu percentage van PMD.

Schepen van Milieu Berenice Bogaert: “Het is voor het stadsbestuur heel belangrijk dat er correct gesorteerd wordt want de stad moet extra betalen voor de pmd-zakken met rode sticker die blijven rondslingeren. Daarnaast verstoren die zakken het straatbeeld en trekken ze ander vuil aan.”

“De campagne zal drieledig zijn” vervolgt schepen Bogaert, “eerst en vooral zal het campagnebeeld prominent in onze stad aanwezig zijn. Zo zal het onder andere op de zijkanten van de huisvuilwagens hangen, zullen affiches in de gemeentelijke gebouwen opgehangen worden,… Ten tweede zullen twee jobstudenten vanaf de tweede week van juli tijdens de ophaalronde van PMD de baan opgaan om de PMD-zakken te controleren. Indien iets niet in orde is zullen ze aanbellen bij de mensen thuis of een briefkaart achterlaten en zo de mensen meedelen wat er fout zit in de PMD-zak. Als derde pijler zullen de jobstudenten in dezelfde periode in het recyclagepark de bezoekers pro-actief informeren over de sorteerregels van de fractie PMD.”
 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio