Programma Kotweekend vrijdag

Programma Kotweekend vrijdag

Foto: Carlo De Winter

Menen - Op het Kerkplein van Rekkem kan je straks naar Kotweekend. Op het programma van vandaag staan o.a. Compact Disk Dummies en Waxdolls. Toegang bedraagt 10 euro, een weekendticket kost 18 euro. Meer info vind je hieronder.

De optredens beginnen om 19 uur. In volgorde komen volgende groepen op het podium. Onderstaande info vind je ook op de website van Het Kotweekend.
19u-20u: Curlsquest.
Stefaan Verhaeghe, een muzikale krullenbol met een passie voor chille beats, krijgt de grote eer om het Kotweekend openen. Onder het pseudoniem Curlsquest serveert hij een zomerse cocktail van funk, soul, house en hiphop. Met verrassende nummerkeuzes zal deze Rekkemnaar de zon naar de festivalweide lokken en heupwiegende dames tevoorschijn toveren. Op de tonen van Curlsquest waant eenieder zich op een tropisch strand onder invloed van crazy summervibes!

20u-21u: Allstarz.
Dit vierkoppig diskjockeycollectief uit Gullegem zag het levenslicht in 2009. De samenwerking tussen Jack & Toxic, Dj Marre en Dj Derby leverde sindsdien al veel onvergetelijke avonden op. Ze zorgden onder meer voor vuurwerk op de Zakfuif (Marke), de Legendary Par8 (Gullegem), de Schuimparty 11(Deerlijk), Non Stop (Wevelgem) en Aspirine (Rekkem). Een van de hobby’s van dit viertal is volle fuifzalen uit hun voegen doen barsten. Om dit te verwezenlijken vuren ze een uitgebreide mix van muziek, gaande van Kings of Leon tot David Guetta, van Dr. Dre tot the Black Eyed Peas, op het publiek af. Dit viertal houdt van zijn publiek, getuige daarvan hun motto: ‘We Love You’. Ze zijn reeds wereldberoemd in Gullegem en lijken goed op weg om ook het Rekkemse publiek voor zich te winnen.

21u20-22u50: Connie & Blyde.
Dit duo voorstellen hoeft waarschijnlijk niet: Hun memorabel optreden van vorig jaar staat wellicht nog in ieders geheugen gegrift. Hun optreden was zo geslaagd dat we het een vanzelfsprekendheid was om ze dit jaar opnieuw te vragen.
Dit Leuvense DJ-collectief bestaat uit Connie, een DJ-dame die haar mannetje weet te staan achter de draaitafels en Blyde (AKA Mr. Brown). Hij draaide al op de grootste feesten van het land (Rock Werchter, Tomorrowland, Marktrock Leuven,…) en ook in het buitenland valt hij in de smaak, zo leert ons zijn passage in Barcelona.
Hun muziek bestaat uit mash-ups (beluister zeker eens Wordy Holiday op hun MySpace-pagina!) en electro, aangevuld met een vleugje hiphop en hier en daar een streepje drum&bass. Hun eclectische stijl staat bekend om haar mysterieuze kracht die zowel mannen en vrouwen doet dansen tot de vonken ervan af schieten.

23u15-00u00: Compact Disk Dummies.
Dit Desselgemse duo was de winnaar van de jongste editie van de vermaarde rock rally georganiseerd door weekblad Humo. Compact Disk Dummies bestaat uit gebroeders Lennert en Janus Coorevits en werden geboren in respectievelijk 1993 en 1995, inderdaad goeie wijnjaren. Piepjong zijn ze, maar ze rocken alsof ze al twee huwelijken achter de rug hebben. Na Kunstbende en Humo’s Rock Rally werd hun onnavolgbare live-reputatie bevestigd, wat nu resulteert in optredens op ondermeer op Dour, Marktrock Leuven en 10 Days Off. Met stomende baslijnen, dreunende gitaren en hypnotiserende samples staat CCD garant voor een optreden dat zijn gelijke niet kent. Hun cover van Britney Spears’ Toxic is onweerstaanbaar. Helemaal aan flarden gereten en tot weergaloos stukje dansmuziek gepuzzeld.

00u30-01u30: Waxdolls.
Waxdolls is een Gents elektropunk duo dat reeds naam en faam maakte in binnen – en buitenland. Hun eerste album ‘High Speed Killer Ride’ was meteen een schot in de roos. Pompende electrobeats, catchy synths en elektrische gitaren overgoten met een sausje van rechttoe rechtaan teksten. Met deze cd overtuigden ze het grote publiek en al snel bouwden ze een live-reputatie op hetgeen hen een plaats op verschillende grote podia opleverde (Pukkelpop, Dour, 10 Days Off). Nummers als Chips, 15 Minutes en Spoiled Rich Bitches staan garant voor puur partyplezier.
Twee jaar na hun gesmaakt debuut brachten ze samen met zangeres Gloria ‘Dingeling King’ uit. De bijhorende clip zorgde voor veel ophef door de nogal expliciete inhoud, maar dit zorgde er ook voor dat zelfs Amerika kennismaakte met het tweetal. Daarnaast maakte Waxdolls enkele remixes voor Belgische topbands als Wallace Vanborn (Atom Juggler), Aerotronic (Sex & Cigarettes) , Shameboy (Vultures) and Black Box Revelation (High On A Wire).
Op 30 april kwam hun nieuwe single Brain Pop uit. Een krachtige song geheel in Waxdolls stijl: Vette beats en een opvallende tekst. Deze single is een voorbode van hun album, dat in de herfst van dit jaar uitkomt. Op ’t Kotweekend laten ze alvast de nieuwe nummers op ons los, aangevuld met de reeds bekende dansvloerknallers! Waxdolls laat je onderdompelen in een hyperactief elektrobeatbad met punkbubbels, ben je er klaar voor?

01u45-03u00: Kill Your Television.
2 mannen, 1 missie: Red de mensheid van de verveling!
Sinds 2010 engageert dit duo, bestaande uit DJ Cole en Mr. Waxdolls, zich om de mensen te bevrijden uit de dagelijkse sleur. Door middel van hun muziek halen ze de door pixels verzadigde massa weg vanuit hun luie bestofte zetel en laat ze hen weer voelen wat echt leven is. De modale TV-kijker zal denken dat dit het zoveelste DJ-duo is dat zomaar een plaatje draait. KYTV bewijst het tegendeel: Muse, Beastie Boys, No Doubt, Peaches worden allemaal in een nieuw en dansbaar jasje gestoken. Zo brachten ze ondermeer het publiek op Laundry Day in vervoering, en bezorgden de party people een onvergetelijke nacht in o.a. Decadance en Charlatan (Gent). Ze roepen op om te uit de bol te gaan: Neem een voorhamer, een kettingzaag of een drilboor, zolang je er je televisietoestel mee vernielt! Wie heeft behoefte aan een duffe salon, als je een dansvloer hebt? Vergeet die eentonige kijkbuis en laat Kill Your Television uw leven redden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio