RESTO. Nieuwe brasserie 't Verloren Schaap

© Carlo De Winter

Michaël De Ridder en Eef D'haene - nog gekend van de laatste editie van Mijn Restaurant op VTM - openden op 21 december de brasserie & tapasbar 't Verloren Schaap langs de Kortrijkstraat 219.

Carlo De Winter

Michaël: "Na de opnames van Mijn Restaurant lieten we verstaan dat we graag een eigen restaurant wilden openen. Maar eigenlijk waren we oververmoeid van de opnames terwijl we nog onze andere zaken runden. We hebben even de tijd genomen om tot de rust te komen en alles opnieuw te organiseren. We stopten met de groentenwinkel en we verkochten de Speel-o-droom aan Floris Benoit. Zo hadden we niet alleen even de tijd gehad om uit te rusten, we hadden ook de financiële mogelijkheden om dit pand over te nemen, aan te passen en personeel aan te werven."

't Verloren Schaap is eigenlijk meerdere zaken op één dak. De brasserie is open van 12 uur tot 22 uur. 's Middags en 's avonds worden gerechten geserveerd in de zaal 'achteraan', in de namiddag worden pannenkoeken, koffie- en theebereidingen geserveerd in de zaal 'vooraan'. In het café vooraan worden er 's avonds ook drinks en tapas geserveerd.

Eef: "Het is afwachten hoe de zaak zal evolueren. Het begin is in ieder geval zeer belovend, op oudejaar zat de zaak vol, we hebben reservaties moeten weigeren. Maar een nieuw mes snijdt altijd goed, bevestigen is altijd het moeilijkst." Michaël: "De klanten kwamen de eerste twee weken uit de directe regio en daar zijn we zeer blij mee. De aandacht omwille van Mijn Restaurant zakt stilletjes aan weg."

De brasserie is open van donderdag tot en maandag, de tapasbar is open van donderdag tot en met zondag vanaf 18 uur.

Meer info op http://tverlorenschaap.com.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio