RESTO. Chez Koen bestaat één jaar

Kortrijk - Vorig jaar in februari opende 'Chez Koen' langs de Zwevegemstraat op de plaats waar vroeger ‘De Open Haard’ was. Eigenaar Koen Neirinck wou er een gezellige, warme en huiselijke zaak van maken en is daar goed in gelukt.

Toen Koen Neirinck de zaak ‘De Open Haard’ overnam wist hij wat hij wou: “Vroeger hadden mijn ouders in feestzaal Hof te Heulebeke in Beselare een fantastische formule. Je kon binnenkomen ‘ne patat in de pelle’ en een boerenworst opscheppen en aan tafel gaan. Ik wou dit huiselijk model in een moderner jasje introduceren in Kortrijk. Ook hier krijg je ‘ne patat in de pelle’, maar kan je kiezen uit een ruim assortiment grillades: van worst en kipfilet over ribbetjes en steak tot scampi en kreeft.”

In ‘Chez Koen’ is er plaats voor 140 personen. Reserveren kan niet. Om de drukke momenten op te vangen is er een grote bar waar klanten een aperitief kunnen drinken tot dat er een tafeltje vrij is. Koen Neirinck heeft bewust gekozen om geen ‘restaurant in een doosje’ te openen. Als je met zes aan tafel gaat is het perfect mogelijk om drie verschillende borden op tafel te zien. De klanten weten dit blijkbaar te appreciëren, want ’s avonds kan het er gezellig druk zijn.
Op woensdag, donderdag en vrijdagmiddag wordt er een dagschotel geserveerd voor 12 euro.

Meer info is te vinden op de site van het restaurant.
 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio