SHOP. Design by Nel

Foto: Carlo De Winter

Harelbeke - Nel Pappijn opende vorig maand langs de Gentsestraat 39 de winkel 'Design by Nel'. In haar winkel maakt Nel kledij op maat voor huwelijken en communies, maar ook voor mensen die kiezen voor exclusieve en comfortabele stukken.

Nel - die in het middelbaar Creatie en Mode volgde - ging naar Antwerpen om een modeopleiding te volgen. Voor ze haar eigen winkel opstartte werkte Nel eerst 2 jaar in bij een ontwerpster in Roeselare en 4 jaar in een bruidswinkel in Deerlijk. Nel is al bezig als (deeltijds) zelfstandige sinds april 2008.

Nel Pappijn: "Het is momenteel heel erg druk met de communies die volop aan de gang zijn. Er komen dan veel mama's en kinderen die kiezen voor kledij op maat. Ze weten dan ook zeker dat ze een exclusief stuk hebben dat comfortabel zit, zeer kwalitatief is en aangepast is aan hun eigen smaak. Gelukkig vallen de huwelijken dit jaar precies wat later in het jaar zodat ik het werk een beetje kan verdelen."

In de winkel kan je niet alleen terecht om kledij op maat te laten maken, je kan er ook terecht voor retouches, stoffen, patronen en juwelen.

Nel Pappijn: "In deze periode van het jaar krijg ik veel klanten op bezoek die slechts één maal komen, maar ik heb ook een aantal vaste klanten die ieder seizoen kiezen voor één op maat gemaakt stuk. Ik probeer ook steeds een levend reclamebord te zijn want alle kledij die ik draag heb ik zelf gemaakt. Uiteraard koop ik wel eens een t-shirt of een sjaal om te combineren, maar de rest maak ik zelf."

De winkel heeft een eigen site en is te vinden op facebook.

De winkel is open tijdens de week van 9 tot 12 en van 13 tot 18u30 (gesloten op dinsdag) en op zaterdag is de winkel open van 10 tot 17 uur.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio