TATTOO IDENTITY van fotograaf Benoit Meeus bij eyeLoco

TATTOO IDENTITY van fotograaf Benoit Meeus bij eyeLoco

De tentoonstelling van TATTOO IDENTITY van fotograaf Benoit Meeus loopt van donderdag 30 oktober tot en met zondag 30 november bij eyeLoco in de De Brouwerstraat. Foto: eyeLoco

Berchem - In TATTOO IDENTITY bundelt fotograaf Benoit Meeus zijn allerbeste beelden uit de laatste zeven jaren. Het project Ink Id werd in 2007 opgestart. Het boek is een kruising tussen fotografie, tattoos en grafische vormgeving, een verzameling van verschillende mensen met een sprekende identiteit, altijd individueel en persoonlijk. De tentoonstelling TATTOO IDENTITY is van donderdag 30 oktober tot zondag 30 november te bezichtigen in het fotografie kunstcentrum eyeLoco in de De Brouwerstraat.

Dé vraag die altijd gesteld wordt: waarom tattoos? Zeven jaar geleden waren tattoos nog niet zo aanvaard terwijl je ze nu overal ziet, vooroordelen zijn geëvolueerd. Met deze reeks wil de fotograaf twee facetten die hem intrigeren weergeven, het menselijk aspect en de tattoo wereld. Mensen hebben tattoos omdat ze het mooi vinden, omdat er een persoonlijke betekenis achter zit, vanuit een passie, soms veel tattoos, soms weinig, soms grote, soms kleine... Zelf heeft hij geen tattoos, al gaat iedereen er wel vanuit.

Als fotograaf wil hij vooral gezichten laten zien. TATTOO IDENTITY is meer een boek over fotografie dan over tattoos. Aangetrokken tot de enigmatische schoonheid van tattoos, begon hij dus aan deze portretreeks. De zwart-wit portretten tonen de mensen zoals ze écht zijn.

Doorheen die zeven jaren zijn de beelden technisch gaan evoluëren. Een zoektocht naar het ideale licht, de ideale kleur, schaduw en achtergronden. Dat er een lijn in zit in zijn werk, is voor hem zeer belangrijk. Er komt weinig nabewerking aan te pas, daarvoor gebruikt hij digitaal dezelfde technieken als in een klassieke donkere kamer mogelijk zou zijn.

Voor zijn camera verschenen zeer uiteenlopende mensen, met steeds een ander verhaal. Er werden 230 mensen gefotografeerd uit 28 verschillende landen, ieder met een verschillende achtergrond die bewust aan de verbeelding wordt overgelaten. Sommigen reisden speciaal uit het buitenland naar België, anderen kwamen om de drie of vier maanden terug. Hun haar ziet er anders uit, ze worden wat ouder, hun lichaam verandert, de persoon verandert.  

Praktische info:

eyeLoco, De Brouwerstraat 5, 2600 Berchem, http://www.eyeloco.eu

Open: donderdag en vrijdag van 18u tot 21u en op zaterdag en zondag van 14u tot 18u. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio