IN DE KIJKER. De nieuwe juwelencollectie van Ingrid Verhoeven

De Chalk Long Necklace uit de CHALK CLOUD collectie van Ingrid Verhoeven kost € 170 en is te koop in haar shop in de Otto Veniusstraat. Foto: Ingrid Verhoeven

Antwerpen - Ingrid Verhoeven stelt trots haar nieuwe juwelencollectie CHALK CLOUD voor in haar eigen shop in de Otto Veniusstraat. Haar werk is te vinden in verschillende winkels in België en wordt ook verdeeld in een vijftal verkooppunten in Japan.

Ingrid Verhoeven zoekt in haar werk naar een grafische balans. Ze wordt eerder geïnspireerd door beeldende kunst dan door het medium juwelen. Elk jaar ontwerpt ze een nieuwe lijn, en werkt ze verder aan haar klassieke stukken: de stippen, ringen, armbanden en colliers. De nieuwe CHALK CLOUD reeks is vanaf vandaag in haar winkel en online te zien. 

Ingrid Verhoeven: 'Ik maakte veel gebruik van potlood en lichte kleuren met een witte ondergrond. Nu wilde ik een donkere gesofisticeerde collectie brengen. Daarom de krijtstreep op gekleurde en zwarte ondergronden. De stukken ademen de jaren 20-30 uit. Charleston Necklaces, Empire Telescope Pendants, en een Craquelé reeks, die verwijst naar het oude vergane in de keramiek. Ook is er deze keer gewerkt met roodgoud en zwarte diamant. Klassieke materialen worden gecombineerd met hedendaagse lichtere stukken in papier.'

Naast de nieuwe stukken zijn ook de stipoorbellen te zien, perfect combineerbaar met de nieuwe kleuren en prints.  De collecties van oorbellen, armbanden, samen met een klassieke reeks van kettingen, lopen door. Ze zijn eveneens te bewonderen in Ingrid's shop in de Otto Veniusstraat.

Praktrische info:

Ingrid Verhoeven, Otto Veniusstraat 32, 2000 Antwerpen, http://www.ingridverhoeven.com

 

 

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio