DOEN. Jong artistiek talent op stART die Bende

Foto: Op stART die Bende worden jongeren uitgedaagd om hun artistieke talenten ten top te drijven.

ANTWERPEN - Op zaterdag 14 april kunnen we het resultaat van de transmediale artistieke week stART die Bende gaan bewonderen in De Studio. Het gaat om een samenwerking tussen kunstorganisaties Piazza dell’Arte en Villanella met als doel jong talent uit onze stad een podium te bieden. Tijdens de showcases zien we wat deze youngsters aan creativiteit uit hun mouwen schudden. Nadien laten we ons volledig gaan op de beats van DJ Halve Neuro $ound$ystem.

Piazza dell’Arte en Villanella verenigd
De twee artistieke verenigingen Piazza dell’Arte en Villanella staan volledig in het teken van kunst en de jeugd. Piazza dell’Arte organiseert regelmatig kunstprojecten voor jongeren op locatie in een cross-over van verschillende media en artistieke disciplines. Ze hebben ook een kunstlab stART in Antwerpen. Kunsthuis Villanella wil eveneens jongeren stimuleren in hun artistieke ambities. Tevens is Villanella landelijk coördinator van Kunstbende dat sinds kort gehuisvest is in De Studio. stART die Bende brengt deze twee kunstorganisaties samen en toont hiervan het eindresultaat.

Kunst + Party
'Gedurende een hele week van transmedialiteit en creativiteit heeft onze Antwerpse jeugd een ware kunstwereld tot stand gebracht in De Studio van Villanella,' aldus de organisatoren. Op zaterdag 14 april tonen de jongeren hoe ze het ervan af hebben gebracht in de artistieke ateliers tijdens de showcases om 16u en 20u. Maar dan is het nog niet gedaan! DJ Halve Neuro $ound$ystem voorziet ons achteraf van een supperstrakke DJ-set met heel wat stevige beats om volledig op los te gaan.

Praktisch
Zaterdag 14 april, showcases om 16u en 20u
Prijs: € 3 showcases, € 5 showcases + party
stART die Bende @ De Studio
Maarschalk Gérardstraat 4, Antwerpen

Piazza
Tel: +32 (0)3 232 68 76
www.piazza.me

Villanella
Tel: +32 (0)3 260 96 10
info@villanella.be
www.villanella.be

www.destudio.com
 

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio