DOEN. Eetcafé Café Confituur

Een jaar geleden nam Ellen Wildiers eetcafé Café Confituur op de Minderbroedersrui over. Foto: Carolijn

Antwerpen - Een jaar geleden nam Ellen Wildiers eetcafé Café Confituur op de Minderbroedersrui over. Ze veranderde niet veel aan het oorspronkelijke concept. Je kan er nog steeds binnenspringen voor een lekker hapje of een drankje. “Vers eten aan een vriendelijke prijs, dat is onze sterkte”, zegt Ellen.

Café Confituur bestond al vier jaar wanneer de eigenaar het vorig jaar verkocht aan Ellen Wildiers. “Het is altijd al mijn droom geweest om een eigen zaak te beginnen. Ik was hier vroeger vaste klant en ik heb ook een horecaopleiding gevolgd. Ik ben dan in contact gekomen met de eigenaar van het eetcafé en zo ging de bal aan het rollen. Een jaar geleden heb ik dan besloten om het over te nemen'", vertelt Ellen. In Café Confituur kan je zowel iets drinken als een lekker hapje eten. “Het mag niet bestempeld worden als restaurant. We zijn meer een eetcafé want je kan hier ook gewoon binnenkomen om te aperitieven of een koffie te drinken", zegt Ellen.

Nadat Ellen Café Confituur had overgenomen, heeft ze niet veel veranderd aan het concept. Zo is de basis van het menu gebleven zoals het was. “Je hebt klanten die speciaal voor een bepaald gerecht komen en dan zou het niet slim zijn om het niet op het menu te laten staan. Ik probeer wel een persoonlijke touch aan het menu te brengen. Zo pas ik bijvoorbeeld de suggesties aan het seizoen aan. ’s Middags kan je vooral snacks eten zoals een croque monsieur, maar er zijn ook pasta’s en slaatjes", zegt Ellen. Ook het interieur heeft ze gelaten zoals het oorspronkelijk was. “De vaste klanten zijn het zo gewoon en ik vond het zelf ook een tof interieur dus dan is het onnodig om dingen te veranderen", voegt Ellen nog toe.

Praktisch
Café Confituur
Minderbroedersrui 38
2000 Antwerpen
Tel: +32 (0) 3 294 39 50
 

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio