UITGAAN. 'Comocomo' serveert Spaanse pinxto's op een lopende band

© Carolijn Domensino

© Carolijn Domensino

© Carolijn Domensino

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wil je uit eten maar heb je geen zin in een steak friet, spaghetti of vol-au-vent? Ontdek dan nu ‘Comocomo’, het unieke restaurant van de Spaanse Beatriz Gonzalez (26) en haar Vlaamse vriend Tim Sieben (28) in de Kammenstraat.

Carolijn

‘Como como’ betekent letterlijk ‘Hoe ik eet’ in het Spaans. En hoe eet je bij ‘Comocomo’? Met je handen! De charmante Beatriz en haar kok serveren elke avond pintxo’s, fingerfood uit Noord-Spanje. ‘Pinxto’s zijn een soort van tapa’s, maar worden altijd geserveerd met een stukje brood’, legt Beatriz uit. ‘Je krijgt dus een soort toastbroodje voorgeschoteld met daarop een heerlijke combinatie van verse ingrediënten.’

Hoe maak je nu je keuze uit de uitgebreide kaart met meer dan vijftig soorten? Simpel! ‘De pinxto’s komen je neus voorbij op de lopende band die door het midden van de tafel loopt. Het bordje met het hapje dat er het lekkerst uitziet, neem je van de band. Je stapelt dan de bordjes van de verschillende pintxo’s op, en aan de hand van het aantal maak ik de rekening!’, vertelt Beatriz. ‘Als een pinxto toch niet helemaal naar jouw smaak is, kies je gewoon een andere! Dat is het voordeel van kleine hapjes te eten in plaats van één hoofdgerecht. Uiteraard kan je ook de pinxto’s à la carte bestellen. De kaart is handig ingedeeld in pinxto’s met look, veggie, met varkensvlees en met kaas. Maak je maaltijd helemaal compleet met één van onze heerlijke Spaanse wijnen.’ Elke avond kan je bij ‘Comocomo’ de heerlijke pinxto’s komen proeven. Ook ’s middags kan je er terecht, maar enkel op vrijdag en zaterdag, want naast ‘Comocomo’ runt Beatriz overdag nog een Spaanse traiteurszaak twee huizen verder. ‘We willen een gezellige, losse, Spaanse sfeer creëren’, vertelt Beatriz. ‘’s Avonds projecteren we met een beamer vuurwerk op de witte muur. Kaarsjes op de tafels en sfeervolle Spaanse muziek maken het kader helemaal af.’ Kom gezellig met je familie en vrienden genieten van de verrukkelijke pinxto’s, bereid met sensationele zuiderse ingrediënten. Drink een apéritiefje op het terras en snuif dan binnen de Spaanse sfeer op. Buen provecho!

Comocomo

Kammenstraat 75, Antwerpen

Tel.: 03/232.02.10

www.comocomo.com

Meer trends uit Antwerpen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus