NIEUW. Velvet Lounge verandert in eetzaak Umami

NIEUW. Velvet Lounge verandert in eetzaak Umami

Umami in de Luikstraat 6-8 opent op donderdag 8 oktober om 20u de deuren voor een lekker Aziatisch smulfestijn Foto: Nikon Coolpix S6300

Antwerpen - De Velvet Lounge in de Luikstraat krijgt een compleet nieuwe invulling. De buurt kan op twee oren slapen: het is niet langer een dancing. De nieuwe zaak, Umami, zal meer dan ooit gericht zijn op eten. Umami en Umami The Bar openen op donderdag 18 oktober om 20u voor het eerst hun deuren.

"De zaak zal Umami heten", vertelt zaakvoerder Eddy Roothaert. "Dat is de vijfde smaak, naast zout, zuur, zoet en bitter." Umami staat voor hartig en ook wel het zilte dat je terugvindt in zeewier, garnalen en in sojasaus. In de Italiaanse keuken vind je umami in de smaak van tomaten, Parmezaanse kaas en eekhoorntjesbrood.

Compleet gestript
De nieuwe Aziaat beperkt zich niet tot de wok of de sushi, maar wil het hele pallet aanbieden, gecombineerd met een gezellige inrichting. "Het geheel moet het midden houden tussen een Aziatische en meer moderne stijl", zegt communicatieadviseur Debby Wilmsen. "Omdat de muren compleet gestript werden, zijn de originele muren, plafonds en de houten structuur van het negentiende eeuwse pakhuis weer zichtbaar. Dat geheel zorgt eerder voor een eclectische stijl, waarin Aziatische toetsen worden meegegeven aan het koele pre-industriële."

De brug tussen deze mengeling van stijlen zal in het nieuwe restaurant onder meer van de verlichting moeten komen. Roothaert koos voor lampen met kappen uit gerecycleerd karton. Ook voor de rest van het interieur voeren natuurlijke elementen de boventoon. De verbouwing gebeurt trouwens grondiger dan je op het eerste gezicht zou denken. De bar Stereo Sushi maakt in de kelder plaats voor de keuken, de nutsvoorzieningen en de kantoren. Er komt ook een ongezien grote ruimte vrij op het gelijkvloers.
Wat de pot in Umami schaft, volgt als vanzelf uit wat vooraf ging. "We gaan voor goede en kwaliteitsvolle producten. Nightlife moet plaats ruimen voor gastronomie, zoveel is duidelijk", besluit Roothaert. Dat wil zeggen dat je in Umami sushi zult vinden, sashimi, tempura, wok en gerechten van de Japanse houtskoolgrill (robata).

Praktische info:

UMAMI | CONTEMPORARY ASIAN CUISINE

Luikstraat 6-8

2000 Antwerpen

t.: +32 (0)3.237.39.78

info@umami-antwerp.be

Zin in een voorsmaakje? Deze link laat je alvast lekker watertanden: www.umami-antwerp.be/menukaart/menukaart.pdf

Umami en Umami The Bar openen op donderdag 18 oktober om 20u voor het eerst hun deuren.

 

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio