SHOPPING. Pop-up shop Atelier Pistolet in de Aalmoezenierstraat

Initiatiefneemster/designer Sophie Robberechts (40): 'Een pop-up shop is ideaal voor startende ontwerpers.' Foto: Carolijn

ANTWERPEN - Creatieveling Sophie Robberechts (40) toverde een leegstaand pand in de Aalmoezenierstraat om tot pop-up shop Atelier Pistolet. Daar bieden vijf beginnende ontwerpers nog tot eind januari hun creaties te koop aan.

‘Atelier Pistolet vindt zijn oorsprong in mijn zoektocht naar creativiteit in mezelf. Een half jaar geleden startte ik met knutselen, breien en juwelen maken, maar dat was niet genoeg. Ik wilde meer. Ik besloot mijn krachten te bundelen met een viertal andere ontwerpers om een tijdelijke winkel voor onze creaties uit de grond te stampen. Dit leegstaand pand in de Aalmoezenierstraat bood daarvoor de perfecte locatie’, vertelt bezielster Sophie.

In de winkel vind je naast Sophies juwelen ook lederen handtassen, gebreide popjes, fleurige lampenkappen en unieke beeldjes. ‘Wanneer we eind januari de deuren van dit pand sluiten, gaan we op zoek naar een nieuwe locatie om vanaf maart vijf andere designers een kans te geven. Op die manier blijft het concept behouden, maar krijgt de winkel toch een totaal nieuwe invulling.’

‘Waar de naam Atelier Pistolet vandaan komt? Ik wilde van bij het begin een atelier aan de winkel verbinden, waar de ontwerpers aan de slag kunnen. Pistolet paste om eerlijk te zijn gewoon goed bij atelier. Bovendien wisten we daardoor meteen welke hapjes te serveren bij de opening van onze pop-up shop’, lacht Sophie.  

Praktische info:

Pop-up shop Atelier Pistolet

Aalmoezenierstraat 22, 2000 Antwerpen

Tel.: +32 (0)3 233 69 18

Website

Openingsuren: 11u - 18u30 | Nog tot 31 januari

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio