KOM BINNEN. Koffie met Spaanse toets op de Sint-Jacobsmarkt

Naast biosapjes staan er ook heerlijke warme dranken op de kaart van Palanca Foto: Carolijn

Antwerpen - Rocío Servide (26) woont al een tijdje in Antwerpen en zag met Palanca haar droom om een eigen koffiebar uit te baten begin januari in vervulling gaan.

Midden in de studentenbuurt belooft Palanca een schot in de roos te worden voor wie de drukte even wil ontvluchten. Servide koos bewust voor een klein café om zo de gezelligheid en authenticiteit te bewaren. Ze houdt de boel dan ook quasi alleen draaiende.

Palanca biedt een open werkruimte, knusse zithoek en verschillende tafeltjes verspreid door het pand. Rocío draagt creativiteit hoog in het vaandel, “Palanca is een open platform voor iedereen met een creatief ei. Of het nu om kunst, muziek, een workshop of evenement gaat: niets is onmogelijk”. Momenteel hangen er schilderijen, foto’s en zelfs behangpapier van jonge artiesten. Servide wil immers dat Palanca mee gekleurd wordt door de bezoekers.

Wat de menukaart betreft, draagt de Spaanse schone haar respect voor planeet, mens, eerlijke en lokale handel verder uit. In haar bar wil ze met trots achter elk product staan. Bijna alle ingrediënten komen van een bio-boerderij en de koffie die ze schenkt wordt door Koen Bleuzé van Cordon Coffee op zijn slaapkamer gebrand.

Absolute topper zijn de empanadas, kleine hartig gevulde gebakjes oorspronkelijk afkomstig uit Latijns-Amerika, die Servide zelf thuis bakt. Verder presenteert Palanca een waaier aan ontbijtmogelijkheden en warme dranken maar ook quiches, soep en sapjes op basis van bio-ingrediënten.

Leuk weetje: de naam Palanca ontstond eerder toevallig. Rocío ging met Google Translate op zoek naar een passende vertaling voor ‘chaos’, het was immers haar bedoeling de mensen een gezellige chaos aan te bieden. Na veel doorklikken kwam ze bij Palanca terecht.

 

 

Palanca

Sint-Jacobsmarkt 59

2000 Antwerpen

www.facebook.com/palancacoffee

 

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio