SHOPSTOP. Oosterse decoratie bij Bazar Bizar

Bazar Bizar in de Steenhouwersvest is gespecialiseerd in decoratie met een oosters tintje. Naast grotere meubelstukken en juwelen staat vooral tafeldecoratie en potterie centraal. Foto: Bazar Bizar

ANTWERPEN - Tussen de kledingzaken en koffiehuizen op de Steenhouwersvest treffen we Bazar Bizar aan. Deze winkel specialiseert zich in decoratie met een oosterse knipoog.

Bazar Bizar bestaat sinds 2000 en is inmiddels aan zijn derde zaakvoerder toe. De eerste eigenares was van opleiding juweelontwerpster en had het plan met haar zaak die richting uit te gaan. Ze woonde in Brugge en had daar een eigen winkel maar ging op reis naar Indonesië en werd halsoverkop verliefd op de inlandse spulletjes.

Met een voorliefde voor Bali begon opende ze een tweede winkel in Antwerpen. De juwelen bleven aanwezig, maar vooral oosterse decoratie kwam op het voorplan. Intussen verkoopt Bazar Bizar nog steeds stukken uit Indonesië maar is de focus deels verschoven naar Marokko. De trendy zaak verkoopt ‘alles voor in huis’. Dit gaat van (vintage) meubels over decoratiemateriaal tot veel kussens en potterie.

Het favoriete stuk van verkoopster Mira zijn de oude keukenkastjes uit Indië. Ze bestaan geheel uit metaal om voedingsmiddelen te bewaren en te beschermen tegen hongerige ratten. Ook de kleurrijke festivalstoeltjes vallen in de smaak. Deze komen uit Indië of Indonesië en moeten daar plaats ruimen voor plastic exemplaren. De stoelen zijn echte lichtgewichten, uitgevoerd in de typische oosterse kleuren en dragen soms de naam van een plaatselijke vereniging of firma.

De kelims, platte handgeweven tapijten uit Marokko zijn publiekslievelingen. Aan de hand van de grootte van het tapijt bepaalt men of er kleine kussentjes of grote matrassen van gemaakt worden. Samen met de zilveren Egyptische lampen zijn dit topitems. Vroeger gingen producten gerelateerd aan Boeddha of Ganesha vlotjes over de toonbank, maar die periode is voorbij.  

PRAKTISCH

Bazar Bizar, Steenhouwersvest 18, 2000 Antwerpen

Tel. 03 232 97 44, www.bazarbizar.be, info@bazarbizar.be

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio