NIEUW. Heropening Grand Café De Rooden Hoed

© Diamond&Pearls Communications

© Diamond&Pearls Communications

© Diamond&Pearls Communications

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De Rooden Hoed is het oudste restaurant van Antwerpen (1750), gelegen aan de voet van de kathedraal. Het restaurant was even toe, maar neemt nu een nieuwe start. Grand Café De Rooden Hoed staat volgens de uitbaters garant voor ongedwongen genieten van zeevruchten en streekgerechten. Bovendien is het aangenaam vertoeven buiten op het terras aan de Oude Koornmarkt.

Carolijn

Oudste restaurant

De Rooden Hoed is niet alleen het oudste restaurant van Antwerpen, het is een legende. Bekend bij de Sinjoor, maar ook ver buiten de stad verwierf het restaurant naamsebekendheid. Het bouwde naam en faam op dankzij hun mossel- en visspecialiteiten en hun uitmuntende streekgerechten en nu, meer dan 250 jaar later, wordt de traditie verder gezet.

De Rooden Hoed biedt ook speciale menu’s aan zoals het Quinten Matsijs menu. Er wordt namelijk gefluisterd dat Quinten Matsijs ooit gewoond heeft in het pand en dan verdient hij vast en zeker, naast Pieter Breughel, een plaats op de menukaart.Naast een uitgebreide wijnkaart, worden er ook bieren gesuggereerd bij de gerechten.

Keuken

De Rooden Hoed is vijf dagen per week geopend en er kan doorlopend gegeten en gedronken worden. De eye catcher van De Rooden Hoed is zonder twijfel de marmeren oesterbar.

De immense bar is zichtbaar vanop de Oude Koornmarkt en loopt door tot het midden van het restaurant. Aan deze zeevruchtenbar kan ook plaatsgenomen worden om te proeven van al het lekkers uit de zee.

Retro interieur

Binnen is er plaats voor 120 eters. De nieuwe uitbaters gaven de bestaande historische elementen een hedendaagse touch. De gevel kreeg een mooi muurschildering met het logo van De Rooden Hoed en er werd een frisse witte tint aangebracht. Binnenin kunnen bezoekers een rode muurschildering van Brabo die de hand werpt aanschouwen. Ook het Antwerpe Bolleke kreeg een originele vermelding.

De zetelbanken krijgen een kleurrijk retro motief en de donkerhouten tafels worden niet ingedekt met linnen, maar ze worden wel verfraaid met schattige mini staanlampjes.

Praktische info:

Grand Café De Rooden HoedOude Koornmarkt 252000 AntwerpenTel.: 03 289 09 09

www.deroodenhoed.be

Keuken is doorlopend open van 12u00 tot 22u30 (gesloten op maandag & dinsdag).

Meer trends uit Antwerpen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus