EXPO. 'The Sochi Project' in het Fomu

EXPO. 'The Sochi Project' in het Fomu

De tentoonstelling 'The Sochi Project: A Atlas of War and Tourism in the Caucasus' van het Nederlandse journalistenduo Rob Hornstra en Arnold van Bruggen is nog tot en met zondag 2 maart 2014 te zien in het FoMu aan de Waalsekaai. Foto: thesochiproject.org

ANTWERPEN - De tentoonstelling 'The Sochi Project: A Atlas of War and Tourism in the Caucasus' van het Nederlandse journalistenduo Rob Hornstra en Arnold van Bruggen is nog tot en met zondag 2 maart 2014 te zien in het FoMu aan de Waalsekaai.

Hornstra en van Bruggen - geaccrediteerd in Rusland voor het weekblad Vrij Nederland - werkten sinds 2009 aan 'The Sochi Project', een omvangrijk project over de regio rond Sotsji, waar in 2014 de Olympische Winterspelen worden gehouden. Schrijver Arnold van Bruggen (°1979) is nog in afwachting van de uitslag van zijn visumaanvraag, maar gezien eerdere ervaringen lijkt hiermee hetzelfde te gebeuren als met het visum van Hornstra. De moeilijkheden van beiden lijken verband te houden met hun werkzaamheden in de naburige, politiek gevoelige Noord-Kaukasus. Een half jaar geleden publiceerden zij hun bevindingen uit die regio in het boek ‘De Geheime Geschiedenis van Khava Gaisanova’ (Pegasus, 2013).

The Sochi Project: A Atlas of War and Tourism in the Caucasus is nog tot en met zondag 2 maart 2014 te zien in het FoMu. De Olympische Winterspelen houden in 2014 halt in het Zuid-Russische Sotsji. Het worden de duurste Spelen ooit, in een subtropische badplaats en vlakbij de zeer gewelddadige Noord-Kaukasus. Sinds 2009 werken fotograaf Rob Hornstra en schrijver Arnold van Bruggen onafgebroken aan een omvangrijke documentaire over dit gecontesteerd conflictgebied. Thema’s als corruptie, geweld, terrorisme en toerisme vormen de rode draad doorheen het project.

De weigering van Hornstra's Russische persvisum en accreditatie is ook een slag voor het bilaterale Nederland-Ruslandjaar 2013. Hornstra en van Bruggen maken deel uit van het culturele programma met een omvangrijke tentoonstelling in het prestigieuze Moskouse kunstmuseum Winzavod, die 18 oktober opende. De tentoonstelling wordt financieel ondersteund door zowel de Nederlandse als de Russische overheid. 

Praktische info:

FoMu
Waalsekaai 47
2000 Antwerpen
Tel.: + 32 (0)3 242 93 23

www.fotomuseum.be

 

 

Meer trends uit Antwerpen? Meer trends uit Antwerpen?

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio