Natuurpunt breidt natuurgebied in Tremelo uit

Foto: Natuurpunt Tremelo

Tremelo - Met de aankoop van stukje natuurgebied van 20 are, heeft Natuurpunt Tremelo haar natuurreservaat in het Laakdal opnieuw weten uit te breiden.

Vijf jaar geleden legden vrijwilligers van Natuurpunt Tremelo in het Laakdal, in de omgeving van de oude watermolen, een hoofdstamboomgaard aan. Op deze 45 are werden  tal van oude boomsoorten geplant, die afgelopen herfst voor het eerst ook voor een echte oogst hebben gezorgd. 

Een jaar geleden kreeg Natuurpunt de kans om dit gebied met 20 are uit te breiden. 'Tot voor kort was dit stukje nog eigendom van een bejaarde man uit het Brusselse, die - zoals veel van zijn stadsgenoten hier jaren geleden ook deden - een chalet had gebouwde om de weekends 'op den buiten' door te brengen', aldus Walter Van Steenberge, ere-voorzitter van Natuurpunt Tremelo. 'We hebben het stukje grond - met chalet - afgelopen jaar kunnen aankopen. Onlangs hebben we de vervallen chalet afgebroken en werden de oude coniferen - exoten -  geveld. Gelukkig konden we hiervoor rekenen op de hulp van heel wat vrijwilligers, waarbij zelfs de buren.' 

In de nabije toekomst wil Natuurpunt er eiken en berken planten, om zo de originele beplanting te herstellen.  

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio