Dante Rigo, de jonge voetbalbelofte uit Tremelo, brengt jonge Rode Duivels naar halve finale op WK in Chili

Dante Rigo, de jonge voetbalbelofte uit Tremelo, brengt jonge Rode Duivels naar halve finale op WK in Chili

Foto: KBVB

Tremelo - Nadat de grote Rode Duivels zich onlangs tot nr 1 van de wereld wisten te kronen, hebben nu ook de jonge Rode Duivels, de nationale U17 ploeg, een legendarische prestatie neergezet. Zo spelen ze vanavond voor het eerst in de geschiedenis in de finale van het WK U17 in Chili. En de jongeman die verantwoordelijk is voor het gemaakte doelpunt maandagnacht tegen Costa Rica is niemand minder dan de 16-jarige Dante Rigo uit Tremelo. We mochten hem gisterenavond even opbellen in Chili en blikten met hem kort terug op zijn mooie sportieve loopbaan.

Het zijn er nog maar enkelen die het hem hebben voorgedaan, spelen bij FC Barcelona. Maar als het van de jonge Dante Rigo uit Tremelo afhangt, wordt hij wel de volgende. Hij is in ieder geval goed op weg. Het was immers de 16-jarige Dante die maandagnacht tijdens het WK van de U17 in Chili de winnende goal tegen Costa Rica maakte. En alhoewel hij nog maar 16 jaar is, heeft de jonge voetballer, afkomstig uit Tremelo, er al een heel palmarès opzitten.

Zo startte hij als 4-jarige, zoals zovelen op zijn leeftijd, bij een voetbalclub in de regio, KSK Heist. Om na een tussenstop bij SC Aarschot, gescout te worden door Lierse SK. Terwijl dit voor menig voetballer al een hoogtepunt in zijn carrière zou betekenen, was Dante op dat moment nog maar 7 jaar en liep hij ook, zoals zijn vriendjes in Tremelo, gewoon school in basisschool De Cocon in Tremelo. Tot hij op 9-jarige leeftijd door het Nederlandse PSV werd gescout en zijn leven in een nog grotere stroomversnelling zou terecht komen. 'Ik reed toen elke dag naar Eindhoven', vertelt hij ons telefonisch vanuit Chili. 'Hiervoor mocht ik wel een uurtje vroeger uit school vertrekken.'

Zijn middelbare school zou hij echter in Nederland starten. 'Dat was verplicht bij PSV', aldus Dante. 'Onderwijs mag niet verwaarloosd worden. ' En dat doet de jonge voetballer zeker niet. Zo volgt hij er Havo, vergelijkbaar met een Belgische ASO richting. En intussen traint hij er intussen al voor het achtste seizoen, vooral heel hard. Want naast een gezonde portie talent, is het toch vooral hard werken dat de jonge voetballer al zo ver heeft gebracht. En hopelijk nog veel verder zal brengen. 'Mijn doel is nu om tot in de eerste ploeg van PSV te raken', vertelt hij ons nog, waarna hij - na enig aandringen - toch ook die ultieme droom onthult. 'Spelen bij FC Barcelona, dat is mijn grote droom. Maar zover zijn we nog lang niet.', blijft hij er nuchter bij.'Eerst nog de match tegen Mali, en dan zien we wel.' Een jongen met zijn twee voeten op de grond. Zo hoort het ook. Zeker bij voetbal. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio