Tom Van der Auwera wordt eerste schepen van Haacht

Tom Van der Auwera wordt eerste schepen van Haacht

Tom Van der Auwera Foto: Conny Justé

Haacht - Vanaf 1 januari wordt Tom Van der Auwera (26) eerste schepen van Haacht. Hij neemt hierbij de plaats in van partijgenoot Steven Swiggers (Open VLD), die op zijn beurt Mon Fillet als burgermeester zal opvolgen. Tom zal op dat moment de jongste eerste schepen in de geschiedenis van Haacht zijn.

Alhoewel Tom Van der Auwera zijn eerste stappen in de politiek pasin 2012,  bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, had gezet, wist hij meteen een schepenzitje te bemachtigen. Drie jaar later, vanaf 1 januari 2016, zal hij bovendien het ambt van eerste schepen uitoefenen. Dit houdt in dat hij de burgemeester, vanaf 1 januari Steven Swiggers, bij dienst afwezigheid zal vervangen. 

"Ik ben natuurlijk blij dat ik in mijn prille politieke carrière de kans krijg om 3 jaar eerste schepen te worden", reageerde hij. 'Toch blijf ik hier heel nuchter bij aangezien mijn bevoegdheden prioritair zijn en er in principe niet veel zal veranderen. Alleen wanneer Steven op vakantie of ziek is, zal ik in die hoedanigheid optreden. Maar anders blijf ik gewoon verder werken voor mijn bevoegdheden."

De bevoegdheden die Tom vanaf 1 januari zal uitoefenen blijven, net als voordien, jeugd, internationale samenwerking en personeel & arbeidswelzijn. De bevoegdheid op het vlak van senioren draagt hij over na de kersverse schepen Dieter Van Besien (Groen); Tom krijgt dan wel welzijn en gelijke kansen van partijgenoot Nico Bogaerts. 

Tom licht voor ons even een tipje van de sluier over zijn plannen voor de volgende drie jaar. "Voor de jeugd zijn we momenteel bezig met een RUP ( RUP Elleveldweg) om een vaste locatie te bekomen voor de scouts van Haacht-Station", verduidelijkt hij. "Op deze locatie zullen tevens de nieuwe terreinen van voetbalclub Sparta Haacht komen. Verder wil ik de jeugdverenigingen aanmoedigen om te blijven investeren in hun lokalen door gebruik te maken van de infrastructuursubsidies. Daarnaast zouden we meer voor de tieners willen doen. Het is een moeilijk te bereiken doelgroep." Voor Internationale Samenwerking, zijn tweede bevoegdheid, wil Tom meer op communicatie inzetten. 'Vanuit de adviesraad willen we verschillende stappen zetten om onze raad beter te structureren en ons hierdoor ook meer kenbaar te maken bij de burgers", vertelt hij. "De Noord-Zuid problematiek is in onze gemeente weinig gekend dus we willen dit dichter bij de mensen brengen." Welzijn is voor Tom een nieuwe bevoegdheid. "Concrete acties zullen samen met de adviesraad besproken worden", besluit hij. "Deze bevoegdheid is nieuw voor mij maar ik kan rekenen op de goede ervaringen van Nico (Bogaerts) en het sterke team rond welzijn."
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio