Dorpsdichter Gerard Cornelis sluit af met poëzie in de huiskamer

Dorpsdichter Gerard Cornelis sluit af met poëzie in de huiskamer

Foto: Gerard Cornelis

Tremelo - Op zondag 31 januari sluit Gerard Cornelis zijn twee jaar als dorpsdichter af met poëzie in de huiskamer.

Een terugblik

In januari 2014 werd Gerard Cornelis voor een periode van twee jaar verkozen tot eerste dorpsdichter van Tremelo.  De grote betrachting van de dorpsdichter was om poëzie dichter bij de inwoners van Tremelo-Baal te brengen. 
Door de verschillende initiatieven die plaats vonden, en de positieve reacties die daarop volgden,  mag dit opzet zeker geslaagd genoemd worden en heeft poëzie een vaste plaats gekregen in Tremelo.
Zo verscheen er tweemaandelijks een gedicht van Gerard in Info Tremelo, het infoblad van de gemeente dat in elke brievenbus verdeeld wordt. 
In samenwerking met Gesigneerd werd een poëzieavond georganiseerd, welke op een ruime aanwezigheid mocht rekenen. 
Ook was er de deelname aan de herdenkingsviering ‘Hoop - de Groote Oorlog’, dit met een beklijvend gedicht ‘Oorlogskerkhof’. 
Voor jubilarissen, trouwers en bij  geboortes werd door de gemeente een passende gedichtenkaart van Gerard aangeboden, wat zeer geapprecieerd werd. 
Ook de huldigingen van de  ereburgers van Tremelo, Pater Damiaan en Rik Wouters, werden opgeluisterd met een passend gedicht gewijd aan die ereburgers.  
Tijdens de poëzieweek, die ieder jaar plaats vindt tijdens de laatste week van januari, werd vorig jaar de bibliotheek omgetoverd tot een poëziehuis met aan de muren gedichten van Gerard, met een poëziehoek en met een Gedichtendag waarbij Gerard samen met Pol Vandyck de bibliotheekbezoekers verraste met een vleugje poëzie.  

Als afsluiter van twee jaar dorpsdichter zijn volgt ‘Poëzie in de Huiskamer’.  Op 2 locaties, één in Tremelo en één in Baal, zal Gerard op zondag 31 januari tussen 14 uur en 17u30 samen met 3 andere Tremelose dichters en 3 gastdichters poëzie brengen in een privé-huiskamer. Het geheel wordt gepresenteerd door Pol Vandyck en het muzikale intermezzo wordt gebracht door Ivo Delcon op akoestische gitaar. Gezien het intimistische karakter en de beperkte aantal plaatsen is reservatie noodzakelijk. Inlichtingen of inschrijven voor deze poëzienamiddag kan bij Gerard Cornelis op mailadres gerard.cornelis@skynet.be of gsm 0475/93.95.70.

 

ongeschreven liefdesgedicht

 

onverwacht

een handvol broze woorden

naar haar toegooien

 

zij grijpt elke letter

leest  in mijn ogen

het  ongeschreven liefdesgedicht 

Gerard Cornelis

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio