Tekenaars versieren Tremelose handelszaken

Chris en Paskal naast Niels Albert op de driewieler Foto: Conny Justé

Tremelo - Met een tekening op het uitstalraam van de Niels Albert Bike Store, heeft organisator en illustrator Chris Perdieus vandaag in Tremelo de aftrap gegeven voor een grootschalige tekenactiviteit, waarbij nu zaterdag 2 april 56 tekenaars van over heel Vlaanderen de vitrines van een 70-tal handelszaken in Tremelo en Baal met bijzondere lijntekeningen zullen verbinden.

Inspiratie voor dit kunstzinnige evenement vond initiatiefneemster Chris Perdieus in haar recente deelname aan de Big Draw in Leuven. Daar hadden vooral de versierde etalages haar aandacht getrokken.“Tremelo heeft een boeiend handelscentrum met heel wat winkels”, aldus Chris Perdieus. “Het leek me ideaal om tekenaars bij ons een forum te geven.” Chris Perdieus is voorzitter van de lokale kunstkring. Ze is zelf jeugdauteur en illustrator.

Als creatieve duizendpoot mag het niet verbazen dat ze aan het concept nog een bijzonder tintje wil toevoegen.“Alle winkels zullen via een rode lijn, de rode draad als het ware, worden verbonden”, laat ze weten. “Die rode lijn zal lopen van de winkels in Kruis tot die in Baal.” Vele lokale handelaars regeerden positief. Aan het initaitief nemen veel (lokale) tekenaars deel, net als kunstafdelingen van scholen en kunstacademies.

Zaterdag 2 april is de grote dag. Die dag zullen het merendeel van de tekenaars hun creativiteit loslaten op de uitstalramen van de Tremelose handelaars. Ook de ramen van het gemeentehuis zulle niet aan de tekenwoede ontsnappen. 

Vandaag gaf organisator Chris Perdieus alvast het goede voorbeeld en tekende ze Niels Albert en Paskal Teugels als kleuters op hun driewieler op het uitstalraam van hun fietsenhandel, de Niels Albert Bike Store. Later op de dag nam ze ook de etalage van elektrozaak Barco onder handen, waarna ook Café Den Mettenberg op haar inspiratie mag rekenen. Ook Corinne Raes, Brigitte Bott en Flor Hermans, leden van Kunstkring Gesigneerd, nemen enkele winkels voor hun rekening. In totaal komen 56 enthousiaste tekenaars, professionelen, cartoonisten, leerlingen van de Wijnpers Leuven, bezielde amateurtekenaars van over heel Vlaanderen Tremelo in de kijker zetten. 

De lijntekeningen blijven tot 22 mei, zodat ze ook opgenomen kunnen worden in de Kunstroute die vanaf 14 mei in Tremelo wordt gehouden. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio