Het Kopjescollectief brengt poëzie in beeld op papier en in porselein.

Het Kopjescollectief brengt poëzie in beeld op papier en in porselein.

Foto: Katia en Sigrid

Haacht - Nog tot 19 mei kan men in GC Den Breughel terecht voor de kopjestentoonstelling van Sigrid Princen en Katia Van Cleynenbreugel, waarbij poëzie en porcelein de bijzondere wereld van het kopje illustreren.

Met Het Kopjescollectief belichten Sigrid Princen (kalligrafie en illustratie) en Katia Van Cleynenbreugel (poëzie) de bijzondere wereld van het kopje.

"Het begon heel spontaan met een mailtje van Sigrid in de zomer", gaat Katia van start. "Ze had het idee om enkele koppen te beschrijven en was op zoek naar enkele poëtische oneliners. Ik vond het leuke opdracht en met de zeewind in mijn hoofd kwamen er al snel ideeën die ik door mailde. Een paar dagen later stuurde Sigrid me enkele foto’s door van het porselein dat ze beschreven had. Ik vond het machtig mooi gedaan."  Enkele weken later was het kopjescollectief geboren. "Het is een goeie match", vult Sigrid aan. "Katia is sterk in poëzie en taal maar heeft door haar achtergrond als interieurarchitecte ook veel  gevoel voor beeld en compositie. Ik ben door mijn opleiding als grafisch vormgever en kalligraaf dan weer een echte beelddenker maar in kalligrafie gaat het nu eenmaal ook over taal. We vullen elkaar op die twee vlakken aan en houden elkaar  in evenwicht."

De twee dames zijn met deze tentoonstelling niet aan hun proefstuk toe. "In oktober mocht het publiek op de tentoonstelling van het bedrijf Waterleau tijdens het openbedrijvenweekend al eens ‘proeven’ van het concept", gaat Katia verder. "Na de Kerstmarkt afgelopen winter in Wakkerzeel hadden we allebei het gevoel dat we echt vertrokken waren. Op één of andere manier lijkt wat we maken  de mensen te raken. Misschien omdat het om ‘servies’ gaat en het gebruik daarvan deel uitmaakt van het dagelijkse leven. Misschien ook  door de schoonheid en het minimalisme van de letters. Of omdat het gaat om begrijpbare en speelse poëzie met een vleug humor. En wie weet ook omdat we bewust kiezen voor tweedehandsservies. In deze tijd waar vintage zijn weg heeft gevonden lijken onze kopjes helemaal mee te zijn."

De tentoonstelling is zeker niet het einde van hun bijzondere samenwerking. "Er blijven ideeën komen", besluiten ze beide enthousiast. "Zo willen we in het najaar starten met een webwinkel. Op kleine schaal en met unieke stukken. En daarna zien we wel weer. We hebben vertrouwen in wat er op ons afkomt. Zolang we het fijn vinden en mensen erdoor geraakt worden, blijven we drijven op de stroom.", 

De tentoonstelling  ‘Poëzie in beeld op papier en porselein’  loopt nog tot 19 mei 2016 en is vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van het dienstencentrum GC Den Breughel Wespelaarsesteenweg 85 in Haacht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio