Kunst- en etalageroute in Tremelo

Kunst- en etalageroute in Tremelo

Foto: Corinne Raes

Tremelo - Gedurende twee weekends in mei kan men in Tremelo deelnemen aan een kunst- en etalageroute doorheen de gemeente.

Tijdens de weekends van 14 en 15 mei en 21 en 22 mei organiseert Kunstkring Gesigneerd een kunstroute doorheen de gemeente. Het Kunstcentrum Gesigneerd te Baal (Baalsebaan 287) vormt hierbij het startpunt van de route, waar de deelnemers een landschappenreeks van de Hagelandse Academie kunnen ontdekken. Van daar leidt de tour naar de verschillende locaties, waar kunstenaars hun huis en atelier open stellen, om hun eigen werken en/of dat van een collega te presenteren. Alle kunstvormen komen hierbij aan bod. Op drie locaties bestaat ook de mogelijkheid om iets te consumeren en even te rusten alvorens de route verder wordt afgewerkt.

Nieuw in deze editie is de etalageroute door het centrum van Tremelo. Meer dan 50 illustratoren gebruikten de etalages van de winkels van Tremelo als canvas.  De artistieke etalages maken integraal deel uit van de kunstroute. De Kunstkring verbindt er bovendien een publieksprijs aan vast, door de deelnemers de mooiste vitrine te laten kiezen, waarbij een onschuldige hand de winnaar zal aanduiden. De invulformulieren kunnen gedeponeerd worden in één van de drie dozen die op de rustplaatsen staan van de Kunstroute. (Bij Gesigneerd Baalsebaan 287/Baal, bij Chris Perdieus Kruisstraat 76/Tremelo en bij Lieve Slachmuylders Tuinwijk 37C, Schriek)

De kunstroute kan telkens tussen 13 en 18 uur wordden afgelegd. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio