Nieuw begeleidingstraject voor Keerbergse ondernemers

Keerbergen / Haacht - Het Keerbergs gemeentebestuur stapt in het begeleidingstraject 'commerciële inspiratie' in om op die manier handelaars, horeca en ondernemers te helpen om handel te drijven in de veranderde e-commerce en evoluerende wereld.

Vandaag werd op het Keerbergse schepencollege de instap in het begeleidingstraject "Commerciële Inspiratie" goedgekeurd. Minstens 10 deelnemende handelaars kunnen zich hierbij laten begeleiden bij de veranderingen die nieuwe technologieën, sociale media en e-commerce met zich hebben meegebracht. Commerciële inspiratie wil gevestigde detailhandelaars, horeca-uitbaters en dienstverleners aanzetten om na te denken over de rol van hun fysieke zaak en het winkelen in de toekomst.

"De gemeente Keerbergen stapt nu in dit project, de nodige middelen komen van het fonds van belasting op reclamedrukwerk. Normaal betaalt de gemeente een stuk per deelnemende ondernemer en draagt de ondernemer zelf ook een stukje bij. De 300 EUR die de ondernemer zelf betaalt zal hij of zij kunnen recupereren indien het volledige traject doorlopen is", zegt Inge Anno (N-VA), schepen van lokale handel, "Het project is voor onze ondernemers dus kosteloos. Dit past in onze doelstellingen om onze ondernemers en handelaars bij te staan om beter gewapend te zijn in de snel evoluerende wereld waarin we leven. Lokale handel is een van de speerpunten van dit beleid en deze ondersteuning is een nieuw, belangrijk element. Ook de LEK-adviesraad heeft dit aanbod dat we doen met beide handen vastgegrepen en daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.", aldus nog de schepen.

Het project biedt plaats voor minstens 10 deelnemende handelaars. Het totaalbudget dat hiervoor werd gereserveerd, en uit het fonds van reclamedrukwerk komt, bedraagt 8.470 EUR.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio