Dj Rumsky uit Keerbergen prijkt op affiche van Sunrise Festival

Dj Rumsky uit Keerbergen prijkt op affiche van Sunrise Festival

Foto: Maikel Iliaens

Keerbergen - Alhoewel Maikel Iliaens nog maar 23 is, is hij al meer dan 10 jaar met muziek bezig. Eerst als gast-dj op tal van familiefeestjes, maar sinds enkele jaren ook voor een steeds groter publiek, met als – voorlopig – hoogtepunt zijn toekomstige ‘performance’ op het Sunrise Festival in de Lilse Bergen. Op zaterdag 25 juni prijkt zijn naam, dj Rumsky, immers op de affiche van dit populaire festival.

De 23-jarige Maikel Iliaens is als dj en muziekproducer in onze regio al geruime tijd een vaste waarde. Na zijn eerste grote optreden, enkele jaren geleden, op de fuif van de chiro van Zonderschot, groeide hij uit tot een vaste waarde voor al hun evenementen. Zo mocht hij intussen ook al twee maal op hun grootste jaarlijks evenement gestaan, (Oud op Nieuw Zonderschot, om er de ambiance voor 2000 feestgangers te verzorgen en zal hij ook deze zomer op vrijdag 19 augustus op hun Beachparty achter de draaitafels staan.

Het mag dan ook niet verbazen dat hij ook buiten onze contreien werd opgemerkt. Zo werd hij onlangs tijdens een optreden in discotheek Ikon in Antwerpen (de vroegere Noxx), door de organisatoren van het Sunrise Festival gespot, om hem ook voor hun festival te boeken.  En alhoewel hij intussen al op tal van bijzondere locaties achter de draaitafels heeft mogen staan, 
van kleine tot zeer grote locaties, in binnen- en buitenland, van 50 man tot 2000 man, is het - zoals hij het zelf formuleert - misschien geen droom die in vervulling gaat, maar toch een bijzondere vorm van appreciatie voor zijn werk.  "Normaal schuim ik op festivals zelf alle podia's af om mijn favoriete artiesten aan het werk te zien", reageert hij. "Maar nu sta ik zelf geprogrammeerd tussen die grote namen als DJ Rebel, Mystique, Lil Kleine, Megamen, Gunther D, ... Dat is uiteraard een fantastische ervaring en motiveert mij dan ook vooral om er nog harder voor te werken om zo nog meer te bereiken." En dat hij nog veel wil bereiken, daarover bestaat geen twijfel. Maikel is naast dj immers ook producer van zijn eigen muziek. Zo is hij volop bezig aan nieuw nummer, in de stijl van Lost Frequencies en Kygo, waarbij hij op een plaatsje op de radio mikt. .  Ik denk wel dat het potentieel heeft om zelfs de radio te halen.
Dj Rumsky, een naam waarvan we zeker nog zullen horen.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio