Karel Van Camp stelt tentoon

© Karel Van Camp

Ook in 2017 stelt Kunstkring Gesigneerd haar kunstcentrum ter beschikking van lokaal creatief talent. Dit jaar wordt de spits afgebeten door de Tremelose schilder Karel Van Camp. Alhoewel hij pas sedert enkele jaren als selfmade schilder van moderne schilderijen actief is, heeft hij reeds in zijn prille loopbaan verschillende internationale verkopen gerealiseerd en dit in Engeland en de USA via diverse internationale gerenommeerde galeries/websites.

Conny Justé

Zijn persoon

De loopbaan van de 64-jarige Karel Van Camp heeft nogal grillige sprongen gemaakt. Na zijn studies horeca in COOVI Anderlecht heeft hij enkele stages gelopen oa in Davos Zwitserland en gewerkt in het Sterrenrestaurant Tijl te Leuven en La Chasse in Blanden.

Na amper 1 jaar nam hij afscheid van het hotelwezen om zich volledig om te scholen via avond- en weekendonderwijs en behaalde hij het diploma van accountant aan Groep T te Leuven en van boekhoudexpertise aan BKR te Antwerpen.

Na enkele jaren in dienstverband als boekhouder en als extern accountant te hebben gewerkt richtte hij zijn eigen accountantskantoor op in Machelen, waarna hij dit 20 jaar met succes samen met zijn vennoot en een 8-tal personeelsleden wist te runnen. Het accountantskantoor werd nadien overgelaten aan VGD accountants , één van de grote spelers op de markt.

Op zijn 60ste verjaardag hebben zijn drie vrouwen (echtgenote en 2 dochters) hem een (schilders-)ezel cadeau gedaan, waarna hij zich, tot hun verbazing, enthousiast op het schilderen van moderne en kleurrijke schilderijen heeft gegooid. Als selfmade schilder haalde hij de mosterd op het internet, waarbij hij zich via you tube-lessen en -demonstraties van diverse artisten van over de ganse wereld de technieken van abstracte schilderkunst eigen heeft gemaakt. Met een onverhoopt succes..

Zijn stijl

Zijn stijl evolueert voortdurend maar is grotendeels gebaseerd op de natuur in al zijn vormen en soms op surrealistische figuren. Soms is het puur abstract dan weer meer abstract expressionisme wat dan tot een meer herkenbaar eindproduct leidt Door het “abstracte” te schilderen kan hij zich volledig uitleven in zijn werken zonder zich enige beperking te moeten opleggen op gebied van te respecteren vormen en kleuren. Het bekomen eindresultaat wijkt dikwijls volledig of gedeeltelijk af van het oorspronkelijk startidee omdat zijn fantasie al schilderend met hem op de loop gaat. Zijn werk is tevens beïnvloed door verschillende hedendaagse schilders zoals Gerhard Richter, Jan Van Oort en Eelco Maan. Data: za. 21 en zon 22 januariza. 28 en zon. 29 januarima. 30 januariUur: telkens van 14.00u tot 18.00u Waar: Kunstcentrum Gesigneerd, Baalsebaan 287 te Baal (Tremelo) , naast de Kinderplaneet en achter het OCMW gebouw.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio