Rondtrekkende dadergroep van inbraken gevat dankzij ANPR-camera in Haacht

Haacht - Een inbraak van eind december aan de Rijmenamsesteenweg kon dankzij het gebruik van de ANPR-camera worden opgelost.

Het vast cameranetwerk, dat in- en uitgaand verkeer in de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen registreert, is reeds enkele weken operationeel. Op tal van belangrijke invalswegen werden in totaal al 14 bewakingscamera’s en 14 ANPR-camera’s geplaatst. 

Tussen 28 december 2016 (19 uur) en 29 december 2016 (7 uur) is er in Haacht aan de Rijmenamsesteenweg een inbraak gepleegd. De interventiedienst van de politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen zette hierop onmiddellijk het onderzoek verder. De ANPR-camera registreerde het voertuig van de daders op 28 december 2016 omstreeks 22.34 uur. Doordat de politie diverse verbanden legde met o.a. de ANPR-gegevens kwamen twee Roemenen die in Brussel wonen in het vizier. Met tussenkomst van de federale politie werden beide daders klem gereden en ingerekend. De Brusselse onderzoeksrechter heeft beide inbrekers aangehouden. Het onderzoek loopt nog voor betrokkenheid bij andere feiten van georganiseerde inbraken zowel in het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde, Gent, Leuven en Mons.   
Deze interceptie benadrukt nogmaals de bijzondere meerwaarde van de ANPR-camera’s op diverse doorgangsplaatsen. Aldus burgemeester Swigers (Open VLD). “Daarenboven blijkt uit deze aanhoudingen dat het nut van de camera’s de provinciegrenzen overstijgt en dat de betrokken politiezones snel en soepel op mekaar kunnen inspelen", geeft hij nog mee. "De interceptie is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van alle betrokken ploegen." 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio