Romeinse vondsten aan Den Dijk

Haacht - Tijdens de archeologische opgravingen aan sportcomplex Den Dijk, werden de restanten van een Romeins dorp gevonden. Het eindrapport wordt verwacht over twee jaar.

Romeinse vondsten
De archeologische opgravingen aan het voetbalveld werden afgerond. De onderzoekers vonden er de restanten van een Romeins dorp dat bestond uit een twintigtal woonstalhuizen en daaraan verbonden schuren, opslaggebouwen en regenputten met intacte houten bekisting. Ook werd er veel gebruiksaardewerk gevonden zoals voorraadpotten en weefgewichten. Naast een bronzen mantelspeld werden er enkele crematiegraven ontdekt. Het eindrapport wordt, zoals decretaal is vastgelegd, verwacht over twee jaar.

Archeologienota
De archeologische opgravingen gebeurden naar aanleiding van de heraanleg van de voetbalvelden en de bouw van een multifunctionele zaal aan het burgemeester Cloetensstadion. De gemeente liet, zoals door het archeologieluik in het Onroerenderfgoeddecreet, een archeologienota opmaken.

Ook op het terrein waar de polyvalente box staat ingepland, werden er sporen aangetroffen en zal het studiebureau opgravingen uitvoeren.

Door de vondsten loopt  de aanleg van de sportvelden en de bouw van de multifunctionele box aan Den Dijk heel wat vertraging op en dient de gemeente ongeveer Eur 250.000 extra te betalen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio