Jaarlijks is er een dag van de leerkracht. Op GO! Atheneum Keerbergen is er een dag van de leerling. “Het is het tweede jaar dat de dag van de leerlingenraad plaatsvindt. Voor en door leerlingen georganiseerd. Zotte spelletjes zoals elkaar met boog en speciale pijlen te lijf gaan en het balspel Bumball waarbij de bal alleen met de billen of borst opgevangen mag worden, vinden vandaag (vrijdag 29 september) op het schoolplein plaats. Maar naast sport en spel willen we de leerlingen vooral bewust maken van het feit dat de leerlingenraad ertoe doet. Dat ze in samenspraak met de directie dingen kan verwezenlijken”, zegt Kurt Hofman, directeur van GO! Atheneum Keerbergen.
 
School maak je niet alleen, dat doe je samen. Dat is de boodschap van de Dag van de Leerlingenraad.
 
Tijdens een extra lange middagpauze werden er allerlei activiteiten georganiseerd zoals Bumball, waarbij leerlingen en leerkrachten de in klittenband verpakte bal niet met de handen mogen opvangen maar alleen met hun borst en billen waarop ook stroken klittenband zijn bevestigd. Een andere spel is Arrow Attack, waarbij spelers gewapend met een boog en speciale pijlen de tegenstander tegemoet gaan. Verder is er een springkasteel en frietjesverkoop.
 
“We willen een ontspannen festivalsfeer creëren, waar leerlingen en leerkrachten samen dingen doen. Met de Dag van de Leerlingenraad geven we bovendien de raad een duidelijk gezicht naar alle leerlingen toe”, zegt Kurt Hofman, directeur van GO! Atheneum Keerbergen.  “En dat is belangrijk. De leerlingenraad wordt hier serieus genomen. Zij heeft inspraak. Op onze school beslissen schoolraad, ouderraad en leerlingenraad samen als het om regels en afspraken gaat. Dat werkt beter dan eenzijdig opgelegde beslissingen. Het wakkert ook het verantwoordelijkheidsbesef aan. Leerlingen ervaren in de minimaatschappij die een school is datgene waar de grote maatschappij op is gebaseerd: het systeem van rechten en plichten, van geven en nemen.”
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio