Politiezone Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen controleert op te snel (sluip)verkeer

Haacht / Keerbergen - Afgelopen week heeft het team verkeer van de lokale politie verschillende controles gehouden op snelheid en boorddocumenten binnen de gemeenten Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen. De actie kaderde binnen de doelstelling 'veilig naar school en werk'. Zo werd er ook gecontroleerd op sluipverkeer door vrachtwagens dewelke een belangrijke negatieve impact hebben op de verkeersveiligheid. Extra controles kondigen zich ook de komende weken aan.

Afgelopen dinsdag en woensdag werden er op verschillende plaatsen in de politiezone snelheidscontroles gehouden naar aanleiding van klachten van buurtbewoners en op vraag van de bestuurlijke overheid.  Zo werd er twee maal ’s ochtends gecontroleerd aan de lagere school in de Beringstraat te Boortmeerbeek en dit op het tijdstip dat vele ouders hun kinderen naar school brachten.  Op beide dagen reed er meer dan 17% van de gecontroleerde bestuurders te snel in de schoolomgeving (zone 30).

Naar aanleiding van verschillende wegenwerken werd er ook op snelheid gecontroleerd op de omleidingen en sluipwegen te Boortmeerbeek (in de Blokstraat), Haacht (in Scharent) en Keerbergen (in de Bakestraat).  In deze twee laatste straten geldt trouwens ook een snelheidsbeperking van 30 km/u gelet op de smalle straat en de aanwezigheid van vele zwakke weggebruikers die deze weg volgen.  In deze straten werden er respectievelijk 25%, 17% en in Keerbergen maar liefst 46 % van de gecontroleerde bestuurders betrapt op overdreven snelheid.  Aan bestuurders wordt gevraagd  om de voorziene omleidingen te volgen en zich aan de opgegeven snelheden te houden, dit voor de leefbaarheid en veiligheid van de omwonenden.  De politie kondigt, gelet op deze resultaten, de komende weken nog extra controles aan.

Donderdagavond werd er een snelheidscontrole uitgevoerd waarbij alle overtreders meteen onderworpen werden aan een ademtest.  In de Langestraat in Boortmeerbeek werd meer dan 10% van de gecontroleerde bestuurders beboet wegens overdreven snelheid.  
Afgelopen maandag werd er dan nog een algemene controle van de boorddocumenten gehouden in samenwerking met de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel). Vlabel inde meer dan 7000 euro aan openstaande verkeersbelasting. 

In totaal werden op maandag en donderdag meer dan 120 bestuurders aan een controle onderworpen.  Drie bestuurders moesten hun wagen enkele uren aan de kant laten staan omdat ze te veel gedronken hadden.  Drie andere auto’s werden getakeld omdat de bestuurders hun voertuig niet verzekerd hadden. In totaal werden er 20 pv’s uitgeschreven voor gebruik van de gsm achter het stuur en nog eens 21 pv’s voor het niet dragen van de gordeldracht, tevens twee prioriteiten van de politiezone op het vlak van de verkeersveiligheid.  Verder werden er nog verschillende processen-verbaal opgesteld voor vervallen keuringen, het niet in regel zijn met de inschrijving of het rijbewijs, inhalen waar dit verboden is en het negeren van het rode verkeerslicht.

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio