Rotselaar zette kinderopvang in de kijker

Rotselaar - De Landelijke Kinderopvang (LKO) maakte van de Dag van de Onthaalouder gebruik om via de actie 'Met Vlag en Wimpel' over heel Vlaanderen haar opvanginitiatieven in de kijker te zetten. In Rotselaar gebeurde dit op een bijzondere wijze in de 5 locaties waar Stekelbees, op vraag van de gemeente, de buitenschoolse kinderopvang verzorgt.

Zo werden de opvangplaatsen niet alleen met vlaggetjes versierd, maar mochten de kindjes thuis een affiche versieren, deze ophangen en er samen met mama of papa een selfie van maken. "Op die manier wilden we ook de ouders meer bij de opvang betrekken", aldus de bevoegde schepen, Jelle Wouters (CD&V). "Ook ouders kunnen mee nadenken over de manier waarop de opvang van hun kind wordt georganiseerd, ook zij hebben vaak leuke ideeën." De oproep kwam niet in dovemansoren terecht. Heel wat kindjes stuurden een selfie in, waarbij onlangs een onschuldige hand de winnaar van de selfie-wedstrijd, de lieve Dorien, uit de bus haalde. Maar omdat we allemaal winnaars zijn, had de schepen nog voor alle kindjes snoepjes bij.

In Rotselaar maken momenteel 1.589 kinderen (meer dan 900 gezinnen) gebruik van de schoolse kinderopvang. Jaarlijks investeert de gemeente Rotselaar hier meer dan 350.000 euro in. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio