VIDEO. U dacht net dat u van deze oorworm verlost was? De deelnemers aan De Mol denken daar anders over

Holsbeek / Antwerpen - De deelnemers van De Mol 2017 willen dit eindejaar opnieuw iedereen aan de Shosholoza krijgen. Het lijflied van het vorige seizoen van de populaire Vier-reeks moet binnenkort uit duizend kelen klinken. Met de actie 'Shosholoza for Life' willen de deelnemers geld inzamelen voor de Warmste Week van Studio Brussel. De opbrengst gaat naar de vzw SAmen.

Het doel van de actie is het record ‘Shosholoza koorzingen’ verbeteren, maar de deelnemers aan De Mol hopen vooral veel geld voor de vzw 'SAmen, projecten voor kinderen in Zuid-Afrika' in te zamelen. Die vzw steunt projecten voor kinderen in Zuid-Afrika, niet toevallig het land waar de deelnemers hun Mol-avonturen hebben beleefd.

“De Warmste Week leek ons een ideale gelegenheid om een benefietactie te organiseren”, aldus deelnemer Hans. “Hierbij kwamen we al snel bij het liedje Shosholoza uit, dat echt wel als ‘ons’ liedje kan bestempeld worden.” Hij wordt meteen bijgetreden door Robin. “Het was een erg emotioneel moment”, bekent hij. “Getuige mogen zijn van een life performance, door een professioneel Zuid-Afrikaans gospelkoor, van het authentieke gospellied ‘Shosholoza’.”

De organisatoren hopen dan ook dat zoveel mogelijk mensen het lied op 21 december met hen zullen zingen om zo de nodige centjes voor de vzw Samen in te zamelen. ‘”Met uitzondering van Bertrand die in het buitenland verblijft, hebben alle mollen beloofd er te zullen zijn”, gaat Hans voort.

“Voor de begeleiding van het pop-up koor kunnen we rekenen op de professionele ondersteuning van dirigent Hans Primusz”, gaat hij verder. “Daarnaast wordt de actie aan ‘Kerst aan de UAntwerpen’ gekoppeld. “De organisatoren van de kerstmarkt lieten ons weten dat ze de helft van hun opbrengst aan onze vzw zouden schenken”, besluit Hans.  “We hopen dan ook we ons doel, 1.000 gospelzangers die samen Shosholoza zullen zingen, zullen behalen om zo een mooi bedrag aan de kinderen van Zuid-Afrika te kunnen schenken.” 
Meer info over het evenement vind je hier

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees